Naar content
Trending apps
 • Inbox by Gmail

 • Maps: Navigatie en OV

 • WhatsApp Messenger

 • Messenger

 • Facebook

Trending games
 • Minecraft Earth

 • Dr. Mario World

 • Harry Potter: Wizards Unite

 • Breaking Bad: Criminal Elements

 • The Elder Scrolls: Blades

Trending smartphones
 • Moto G8 Plus

 • Microsoft Surface Duo

 • OnePlus 7T Pro

 • Nokia 7.2

 • Xiaomi Mi 9T Pro

Nieuwste tablets
 • Samsung Galaxy Tab S6

 • Samsung Galaxy Tab A 10.5

 • Samsung Galaxy Tab S4

 • Samsung Galaxy Tab S3 9.7

 • Asus Zenpad 3S 10

Nieuwe games in de Google Play Store week 21: Arma Tactics, Diner Dash Deluxe en meer

· 24 mei 2013

Elke week worden er vele nieuwe applicaties en games in de Google Play Store geplaatst. Elke week selecteren wij een aantal applicaties (Nieuwe apps in de Google Play Store) en een aantal games (Nieuwe games in de Google Play Store) die we voor jullie op een rijtje zetten zodat je vlak voor het weekend een zeker weet dat je je niet hoeft te vervelen.

Game van de week: Arma Tactics THD

Het is alweer een hele tijd geleden dat Androidgames verouderd aanvoelden. Nee, niet alle games zijn van hoge kwaliteit, maar we hebben inmiddels een behoorlijk aantal games dat zich wél kan meten met consolegames, tenminste wanneer je naar de grafische pracht en praal van deze games op een klein scherm kijkt. Qua inhoud wil het bij deze mooie games nog wel eens tegenvallen, maar goed dat is ook niet zo vreemd voor een game die 4 euro kost in plaats van 60. 

Een prachtige game die het qua diepgang ook behoorlijk goed doet, is Arma Tactics THD. Dat laatste staat voor Tegra HD, om aan te geven dat de game alleen beschikbaar is voor apparaten met een Tegra-chipset, in dit geval Tegra 3 (of 4). Arma Tactics is een tactische shooter, maar dan wel turn-based. In een oorlogssetting neem je het met een viertal special forces-soldaten op tegen de vijand. Hierbij kun je niet zomaar in het wilde weg schieten, maar speel je om de beurt. Eerst ben jij 'aan zet' en kun jij jouw soldaten een aantal acties laten ondernemen. Deze acties kosten actiepunten, waarvan je er een beperkt aantal per beurt kunt gebruiken. Wanneer je klaar bent met je beurt, zal de tegenstander zijn acties ondernemen. 

Door de mooie 3D-engine is Arma Tactics eigenlijk een erg mooie versie van een tactisch bordspel. Is Arma Tactics daardoor saai? Nee, helemaal niet, de game is daardoor misschien zelfs nog wel spannender: "gaat het deze beurt lukken, want als de tegenstander aan de beurt is, zou het wel eens afgelopen kunnen zijn!". 

Arma Tactics THD kost €3,79 en kan hier worden gedownload. Zoals hierboven vermeld is de game alleen beschikbaar voor Androidapparaten met een Tegra 3 of Tegra 4-chipset. 

 

Arma Tactics THD

Attack of the Wall Street Titan

De grote bazen op Wall Street hebben een nieuwe beschermer: de Wall Street Titan. Deze moet ze beschermen tegen de vervelende 99%-demonstranten. Helaas zijn de wetenschappers die de Titan gemaakt hebben vergeten de firewall in te schakelen en Anon(ymous), jij dus, neemt de controle van de Titan over. Met de grote metalen robot dien je alle vijanden, de mensen in pak of politieagenten, neer te meppen. Daarbij zul je ongeveer 391.000 keer per level op het scherm drukken. 

De game Attack of the Wall Street Titan heeft een enorm hoog tempo en is geschikt voor de mensen die houden van op het scherm 'rammen'. Natuurlijk zit er wel (iets) tactiek in de game: je moet langer op het scherm drukken om krachtigere aanvallen uit te voeren en er zijn allerlei powerups. Grappige game en leuk om eens te proberen. Attack of the Wall Street Titan is gratis en kan hier worden gedownload. 

Attack of the Wall Street Titan

Zombie Derby

Ik zeg altijd maar zo: een week geen nieuwe zombiegames in de Google Play Store, een week niet geleefd. Gelukkig biedt Zombie Derby weer een frisse uitdaging. In eerste instantie lijkt Zombie Derby van Herocraft een racegame, maar dat is het niet. Het is een game waarbij jij met jouw auto zo ver mogelijk moet komen, het liefste tot aan het einde van een level. Dit doe je door gas te geven, je nitro te gebruiken, goed neer te komen bij sprongen, maar ook door, juist, zombies neer te schieten. Het is namelijk geen probleem om zombies te raken, maar remmen je zo af, iets wat niet zo goed is voor je benzinevoorraad.

Goed, Zombie Derby is een leuke game die er voor zorgt dat je steeds verder in de level wilt komen. Je upgradet daarom je wagen, wapen, motor, wielen en ook je turbos en doet je best zo goed mogelijk terecht te komen. Zombie Derby is gratis is kan hier worden gedownload.

Zombie Derby

Men's Room Mayhem

Er zijn inmiddels heel veel Flight Control-klonen in de Google Play Store waarbij je vliegtuigen en helicopters op de goede plaats moet laten landen. Daarbij is het zaak dat je de vliegtuigen volgens een door jou getekende route naar de juiste baan 'sleept'. Men's Room Mayhem is ook zo'n game, maar daar is de setting nét even iets anders: je 'beheert' namelijk het herentoilet. Daarbij dien je de gasten zo snel mogelijk naar een toilet of urinoir te krijgen, zonder dat ze daarbij op elkaar botsen, er breekt dan namelijk spontaan een vechtpartij uit. Ook dien je rekening te houden met de etiquette van het herentoilet (altijd een urinoir tussen twee heren vrijhouden!) en krijg je een bonus als de heren hun handen wassen.

De game Men's Room Mayhem is weer eens wat anders dan de standaard vliegveldgame en ook best vermakelijk. Men's Room Mayhem kost €0,80 en is hier te downloaden.

Mens Room Mayhem
 

Combo Crew

De game Combo Crew is een ouderwetse 'knoppenram'-game, maar dan in een modern jasje. Bij Combo Crew, dat er overigens fantatische uitziet met zijn mooie cartoonstijl, bedien je één van 's werelds beste vechters en probeer je te overleven in een gevecht met meerdere tegenstanders tegelijk. Dit doe je door over het scherm te slepen. Door met één vinger over een tegenstander te slepen val je hem aan, door met twee vingers te slepen doe je een combo-aanval. Het ontwijken van de aanval van de tegenstander is relatief eenvoudig, je drukt op een willekeurige plek op het scherm en je ontwijkt.

Combo Crew zit boordevol actie, de gameplay is eenvoudig onder de knie te krijgen en de game ziet er mooi uit. Met een prijs van €1,79 is de game een aanrader en kan hier worden gedownload.

Combo Crew

Diner Dash Deluxe

De game Diner Dash Deluxe is een moderne klassieker. Als Flo, de eigenaresse van een klein restaurantje, probeer je je klanten zo goed mogelijk te helpen. Daarbij wijs je de klanten een tafeltje toe, neem je de bestellingen op, breng je de bestellingen als de kok ze af heeft, breng je de rekening en ruim je de tafeltjes op. Dat klinkt redelijk eenvoudig, maar Diner Dash wordt behoorlijk hectisch, zeker wanneer er veel gasten tegelijk binnenkomen. 

Diner Dash is nog steeds leuk en is sinds deze week ook in de Google Play Store te vinden, eind vorig jaar was de game al verkrijgbaar voor de Kindle Fire-tables van Amazon. De game kost €0,77 en is hier te downloaden. De gratis versie vind je hier

Diner Dash Deluxe

Sketchbook Squad

De game Sketchbook Squad is gemaakt door het Nederlandse bedrijf OrangePixel, dat bekend staat om de pixel-art-games. De game Sketchbook Squad is een kloon van Doodle Jump met wat extra mogelijkheden. Uiteraard is de game weer gemaakt in de bekende pixel-art-stijl, waardoor deze er als klassieke game uitziet. Bij Sketchbook Squad is het de bedoeling dat je door van platform naar platform te springen, je zo hoog mogelijk komt en zoveel mogelijk punten verzamelt. De scores en achievements die je hierbij haalt kunnen via Google Play Games gedeeld worden, maar helaas werkte dit bij mij niet.

De game is, zoals OrangePixel zelf ook aangeeft, wat uitdagender dan andere games in het genre, omdat je ook nog een lasers, robots en andere vijanden moet ontwijken. Wel leuk gedaan is de manier waarop je een extra leven krijgt: je vindt een tweede 'held' die met je meespringt totdat je af gaat. De tweede held neemt het dan over. Sketchbook Squad is gratis en kan hier worden gedownload. 

Sketchbook Squad
 

 

Spelfouten, taalfouten of inhoudelijke fouten ontdekt? Stuur dan een mailtje naar de auteur van dit artikel!

Reacties (2)
Bezig met laden van reacties...