Nieuwe functie WhatsApp kan de manier waarop je de app gebruikt veranderen

Nieuwe functie WhatsApp kan de manier waarop je de app gebruikt veranderen

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

WhatsApp brengt ineens in hoog tempo nieuwe functies uit en we kunnen er binnenkort weer eentje verwachten. WhatsApp gaat namelijk gebruikersnamen aan zijn Android-app toevoegen. Wat je daarmee kunt, lees je op Androidworld.

Gerelateerde artikelen

WhatsApp krijgt gebruikersnamen

De volgende nieuwe functie staat alweer te trappelen om naar de chatapp te komen: gebruikersnamen. Deze functie is door WABetaInfo ontdekt in versie 2.23.11.15 van de bètaversie van WhatsApp. Zoals je kunt zien in de screenshot hieronder, vind je de nieuwe functie straks onder je profiel in de instellingen. Daar kan je nu nog alleen je naam en info invullen, maar daar komt straks 'WhatsApp gebruikersnaam' bij. Hier kan je jezelf dan een unieke bijnaam geven door op het potloodpictogram te tikken en vervolgens een naam in te voeren.

Het kunnen kiezen van een ​​gebruikersnaam geeft WhatsApp-gebruikers de mogelijkheid om een ​​extra privacylaag aan hun accounts toe te voegen, meldt WABetaInfo. Dit betekent dat je je telefoonnummer kunt verbergen met een gebruikersnaam. Hierdoor wordt het een stuk makkelijker om andere mensen te bereiken, zonder dat je hun telefoonnummer weet. Nog een mogelijkheid zou kunnen zijn, dat je hierdoor privé met bedrijven kan communiceren, omdat je telefoonnummer niet zichtbaar is.

  • Klik hier om lid te worden van de Androidwolrd Telegram-community

Op dit moment is dit alles nog pure speculatie, aangezien de functie nog niet beschikbaar is. We zullen dus moeten wachten tot Meta de functie uitbrengt om meer antwoorden over de gebruikersnamen te krijgen. Hoe dan ook, dit is zeker iets om naar uit te kijken. WABetaInfo kan voor nu we; bevestigen dat gesprekken die via gebruikersnamen worden gestart, worden beveiligd door end-to-end-versleuteling.

WhatsApp werkt aan nieuwe functie die de manier waarop je de app gebruikt kan veranderen

WhatsApp introduceerde onlangs de bewerkfunctie voor berichten, chatvergrendeling voor je meest intieme gesprekken en een nieuwe navigatiebalk onderin de chatapp. We kunnen ook nog een nieuwe interface voor de groepsinstellingen verwachten. Uiteraard komen nieuwe functies als eerste naar WhatsApp Beta. We konden op de redactie nog een aantal mensen aanmelden voor deze bètaversie maar vaak zit het programma vol. Blijf dus checken op open plaatsen in het bètaprogramma van WhatsApp. Je leest hier hoe je dat doet.

WhatsApp en privacy

Je vindt ons complete WhatsApp-tipsoverzicht met alle tips, tricks, uitleg en howto's over WhatsApp op hier op Androidworld. We passen deze pagina regelmatig aan met nieuwe tips, dus is het handig om de pagina aan je favorieten toe te voegen. Zo heb je de laatste tips altijd binnen handbereik. Hieronder vind je alvast de meest gelezen WhatsApp-tips op Androidworld.

De populairste WhatsApp-tips

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk