Nieuwe Fitbits hebben waarschijnlijk geen Wear OS

Nieuwe Fitbits hebben waarschijnlijk geen Wear OS

Laura Jenny

door Laura Jenny

Laatst geüpdatet

De nieuwe Fitbit-wearables die nog aangekondigd moeten worden, hebben waarschijnlijk geen Wear OS als besturingssysteem. Dat werd wel verwacht gezien de overname van Fitbit door Google, maar uit de code van de Fitbit-app blijkt dat Wear OS 3 er niet bij is.

Fitbit

9to5Google vond wel drie nieuwe Fitbit-wearables, maar geen van allen lijkt op het Google wearablebesturingssysteem te draaien. De codenamen van de nieuwe Fitbits zijn Hera, Rhea en Nyota. Hera en Rhea hebben schermresoluties van 336 x 336 pixels en zijn dus vierkant zoals we bij Sense en Versa 3 van Fitbit hebben gezien, maar Nyoto is met 124 x 208 pixels meer een scherm hebben zoals Fitbit Luxe. Het hoeft trouwens niet te betekenen dat het ook compleet nieuwe Fitbit-modellen zijn. Het kunnen ook opvolgers zijn van de eerdergenoemde Fitbits.

Gerelateerde artikelen

9to5Google spotte een softwarebrug om smartwatches met smartphones te verbinden via Bluetooth en dat zou betekenen dat het niet om Wear OS gaat, omdat daarbij zo’n brug helemaal niet nodig is. Wear OS ‘praat’ namelijk op een heel andere wijze met smartphones. Wel een tegenvaller, want het was wel het plan om Fitbit-apparaten te maken met Wear OS als besturingssysteem. Wil je dus graag een Wear OS 3-gadget om je arm hangen, dan heb je tot nu toe maar een optie: Samsung Galaxy Watch 4.

Nieuwe Fitbits hebben waarschijnlijk geen Wear OS

Samsung Galaxy Watch 4

De Samsung Galaxy Watch 4 hebben we eerder onderworpen aan een recensie. Onze conclusie? “Ik heb de Samsung Galaxy Watch 4 Classic met plezier gedragen. Het is namelijk een horloge dat snel en accuraat is qua bediening en een betere accuduur heeft dan de Waer OS-horloges van de afgelopen jaren. Nu Samsung van zijn eigen Tizen afgestapt is, heb je ook toegang tot de vele apps in de Play Store, veel meer dan dat Tizen aanbiedt. Wel komt die overstap nog met een gebrek, apps moeten geüpdatet worden zodat ze werken met het nieuwe Wear OS 3 waar de Galaxy Watch 4 op draait. Dat zal tijd kosten en daardoor is bijvoorbeeld het aanbod aan wijzerplaten voor de Watch 4 nog gering, en de Google Assistent werkt ook nog niet. Appontwikkelaars kunnen overigens een tool hiervoor gebruiken waarmee hun apps makkelijk voor het nieuwe Wear OS geschikt gemaakt kan worden.”

Gerelateerde artikelen

Tegelijkertijd zou het fijn zijn als Fitbits op een ander platform gingen draaien, want op dit moment moet je om je Fitbit-gegevens met Google Fit te synchroniseren uitwijken naar aparte apps om de gegevens goed te kunnen overdragen. Niet bepaald ideaal, maar voor sommige andere apps zijn die gegevens nodig, zoals sport-apps en dieetapps. Dat synchronisatieprobleem is waarschijnlijk opgelost op het moment dat Fitbit op Wear OS draait, maar dat is blijkbaar nog even afwachten.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk