Nieuwe bèta's voor OnePlus 3 en 3T krijgen soortgelijke Pixel launcher en snellere reactietijd

Nieuwe bèta's voor OnePlus 3 en 3T krijgen soortgelijke Pixel launcher en snellere reactietijd

Laurence Arnold

door Laurence Arnold

Laatst geüpdatet

Veel veranderingen

In de nieuwste Open Bèta's van OnePlus zitten weer veel veranderingen voor de OnePlus 3 en 3T. In deze bèta-versies van OxygenOS worden de nieuwste functies alvast getest, voordat ze naar de stabiele versie van OxygenOS worden uitgerold.

In de Open Bèta versie 13 voor de OnePlus 3 en versie 4 voor de OnePlus 3T zijn weer veel veranderingen doorgevoerd. Zo is de standaard launcher aangepast naar het uiterlijk van de Pixel launcher. Je kan nu dus van onder naar boven swipen om je app-drawer te openen. Daarnaast is er ook ondersteuning toegevoegd voor de bekende app-snelkoppelingen, waarbij je door een app-icoontje ingedrukt te houden snel handelingen kan uitvoeren.

Daarnaast kan je bij notificaties aangeven hoe belangrijk deze zijn, en zullen deze juist wel of niet worden getoond de volgende keer. Ook zijn er verbeteringen doorgevoerd in de touch latency zodat je toestel nog sneller moet reageren op een aanraking van het touchscreen. Een secure box moet ervoor zorgen dat je bestanden kan vergrendelen en alleen met een pincode weer kan ontgrendelen. Deze optie is in de bestandsbeheer-app te vinden.

Video's moeten nu ook minder schokkerig overkomen doordat er verder is gesleuteld aan de elektronische beeldstabilisatie. Ten slotte worden je ogen nu ook minder vermoeid bij het inschakelen van de automatische night mode. Hierbij wordt het blauwe licht uit het scherm gefilterd, en kan je sneller in slaap vallen.

Alle veranderingen in de nieuwste Open Bèta's kan in het forum van OnePlus lezen.

Nu voor bèta, later voor iedereen

De Open Beta's zijn voor iedereen te downloaden en te gebruiken. Zo krijg je de veranderingen een paar weken eerder dan de stabiele versie van OxygenOS. Je kan daarentegen wel met een paar bugs te maken krijgen, het blijven ten slotte bèta's. Instructies voor het installeren voor de OnePlus 3 zijn hier te vinden, en voor de OnePlus 3T hier. Als je al in de Open Bèta's zit, krijg je de update gewoon op afstand aangeboden, ook wel OTA genoemd.

De bèta-versie voor de Oneplus 3 is aanbeland op versie 13, terwijl de OnePlus 3T, het nieuwere model, Open Bèta versie 4 heeft. De bovengenoemde veranderingen komen later ook naar de stabiele versie van OxygenOS. Hoe lang dit duurt kan verschillen. Zo zaten er maar twee weken tussen de uitrol van Android 7.1 in de Open Bèta, en de stabiele versie van OxygenOS.

Afbeeldingen via Android Authority

0 reacties

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk