Nieuwe 'Assistant At a Glance'-widget rolt uit in Nederland, heb jij hem al?

Nieuwe 'Assistant At a Glance'-widget rolt uit in Nederland, heb jij hem al?

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Google heeft begin september een nieuwe Assistant At a Glance-widget uitgebracht voor Android-telefoons. De widget geeft je alle belangrijke informatie op één plek, zoals het weer, je agenda en je reisupdates. Deze widget doet nu Nederland aan, heb jij 'em al?

Wat kun je allemaal zien in de widget?

De Assistant At a Glance-widget is gebaseerd op kunstmatige intelligentie en leert van jouw gebruik. Zo krijg je steeds meer relevante informatie te zien. Google geeft als voorbeelden: uiterst nauwkeurige weerwaarschuwingen, dynamische reisupdates en herinneringen aan aankomende evenementen.

  • Het weer: De widget geeft je een overzicht en de weersverwachting. Je ziet de temperatuur, de bewolking en de kans op regen.
  • Je agenda: De widget laat je zien welke afspraken je hebt staan. Je kunt ook direct een nieuwe afspraak maken of een bestaande afspraak bekijken.
  • Je reisupdates: De widget geeft je informatie over je aankomende reizen. Je ziet hoe laat je moet vertrekken, hoe lang de reis duurt en of er files zijn.
screenshot van de nieuwe assistant at a glance widget

Gerelateerde artikelen

Hoe activeer je de widget?

  1. Tik op een leeg gedeelte op een startscherm en houd dit vast
  2. Tik op Widgets
  3. Tik op Google en houd de Assistant At a Glance-widget ingedrukt
  4. Sleep de widget naar de gewenste positie op je startscherm

Alleen onze Patrick heeft deze widget op zijn Pixel. De rest van de redactie moet weer achteraan in de rij aansluiten. We weten in ieder geval nu dat die rij niet lang meer is en dat we een dezer dagen de widgets in het widgetmenu tegen zullen komen.

Kijk jij ernaar uit om deze nieuwe widget te gebruiken? Of heb je hem al op je telefoon? Laat het ons weten in de reacties.

Google

Google

De Google-app op telefoons is een van de meest gebruikte apps. Niet alleen bevat het Google Zoeken, maar ook Discover, herinneringen, je zoekgeschiedenis en meer. ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk