Nieuwe aanwijzigingen voor Android 4.3, weer een nieuwe build

Nieuwe aanwijzigingen voor Android 4.3, weer een nieuwe build

Android 4.3

We hadden verwacht dat Android 4.3 tijdens ontwikkelaarsconferentie Google I/O aangekondigd zou worden, dit bleek niet het geval. Wel weten we zeker dat deze versie bestaat en getest wordt, maar wanneer deze voor het grote publiek beschikbaar zal worden is niet bekend. Ook vandaag weer kwamen er screenshots van een nieuwe Android 4.3-build naar buiten, deze keer van de Samsung Galaxy S4 Google Edition. De heren van Sammobile geven hierbij aan dat het goed nieuws is dat de fabrikanten inmiddels al beschikking hebben over deze versie, zodat toekomstige updates voorbereid kunnen worden.

Een andere mogelijkheid is dat Google nog een tijdje wacht met het uitbrengen van Android 4.3, dit zou te maken kunnen hebben met het feit dat fabrikanten dan meer tijd hebben om hun software-updates voor te bereiden. Op het moment van schrijven draait slechts 4% van de toestellen op Android 4.2, een versie die 29 oktober 2012 aangekondigd is.

Nieuwe functies in 4.3

Wat we van Android 4.3 kunnen verwachten is nog niet duidelijk. In ieder geval zullen er weer snelheidsverbeteringen zijn doorgevoerd, zal er standaard ondersteuning voor een nieuwe versie van Bluetooth aanwezig zijn en is de camera-app aangepast. De aangepaste cameraversie is ook al te vinden op de Google Edition-apparaten die nu nog op Android 4.2.2 draaien. Google zelf heeft ook nog een hint gegeven dat 4.3 er aan zit te komen: op de afbeeldingen van de Google-edition-apparaten is de tijd 4:30 uur. Al vanaf Android 2.0 gebruikt Google het versienummer van Android als tijd in de screenshots.

Het buildnummer dat in de screenshot van Sammobile te zien is, is JWR66N. Dit 'nummer' staat voor een bepaalde datum, namelijk de datum waarop deze versie is uitgebracht. Dit buildnummer houdt in dat deze (test)versie van Android 4.3 begin juni is klaargemaakt.

Beschikbaarheid

Het is dus onduidelijk wanneer de nieuwe Androidversie beschikbaar zal komen, of we Android 4.3 op korte termijn gaan zien is ook de vraag. Zodra dit het geval is, zullen in ieder geval de Nexustoestellen en de Google Edities (HTC One en Samsung Galaxy S4) de update vrij snel ontvangen. Informatie over andere toestellen is niet beschikbaar.

Lees meer over:
Android 4.3 (Jelly Bean)

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties