Dit nieuwe uiterlijk voor de Play Store hoeft Google niet uit te rollen

Dit nieuwe uiterlijk voor de Play Store hoeft Google niet uit te rollen

In april verhuisde het zijmenu in de Play Store naar een plekje onder je account. Wat mij betreft niet een geheel logische keuze en dat geldt ook voor de volgende designwijziging die bij steeds meer gebruikers opduikt in Googles appwinkel.

Nieuw design voor de Play Store

Het onderdeel Mijn apps in de Play Store is nu vrij logisch ingedeeld met Updates, Geïnstalleerd, Bibliotheek, Delen en Bèta. Je vindt Mijn apps dus sinds april onder je profielfoto. Nu zijn er al een tijdje mensen die een heel andere indeling van apps in de Play Store te zien krijgen. In de onderstaande screenshots kun je zien dat het eerste scherm dat zij te zien krijgen als ze Mijn apps openen, er heel anders uitziet en vrijwel nutteloos is. In plaats van een overzicht met apps worden hier de onderdelen Play Protect, gebruikte opslag, apps delen en beoordelingen getoond in het tabblad Overview. Tussenin is er een onderdeel met updates voor apps dat het oorspronkelijke scherm met app-updates huisvest. Even snel je updates voor apps en games bekijken zit er dus niet bij, het kost je een extra handeling om daar te komen, maar daar blijft het niet bij...

Dit nieuwe uiterlijk voor de Play Store hoeft Google niet uit te rollen

Als je eenmaal in dat scherm bent, kost het ook nog een extra handeling om bij de app-updates te komen. Je komt namelijk in het scherm Manage met alle geïnstalleerde apps terecht en de app-updates worden weer in een ander tabblad weergegeven. Daarnaast worden de games ook weer apart vermeld. Je moet dus telkens schakelen tussen de geïnstalleerde apps en de apps waarvoor updates klaarstaan. Dit wordt nu juist erg overzichtelijk onder elkaar weergegeven.

Dit nieuwe uiterlijk voor de Play Store hoeft Google niet uit te rollen
Dit nieuwe uiterlijk voor de Play Store hoeft Google niet uit te rollen

Via Android Police

Deze nieuwe indeling lijkt zeker bedoeld te zijn voor om mensen te ontmoedigen om de Play Store te controleren op updates. Google verwijderde vorig jaar ook al de meldingen die je kreeg als een app of game geüpdatet was. Hierdoor moet je dus de Play Store regelmatig openen om te zien welke nieuwe updates er klaar staan voor je apps en sowieso automatische updates uitschakelen.

Aan de andere kant stappen Google en veel externe ontwikkelaars steeds vaker over op serverupdates zodat een nieuwe download niet meer nodig is. Toegang tot app-updates zal in dat geval voor veel mensen misschien geen prioriteit meer zijn. Voor mij is dat wel prioriteit want ik wil graag zien welke nieuwe functies of verbeteringen voor apps zijn. De toekomst van dat overzicht lijkt steeds minder zeker te zijn. Ook omdat changelogs vaak niet meer bijgewerkt worden. Wat vinden jullie van deze wijzigingen in de Play Store? Heb jij het nieuwe uiterlijk al? Laat het ons weten in de reacties onder dit artikel.

via GIPHY

Lees meer over:
Google Play Store

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Net binnen

Lees meer