Nieuw Pixel Watch-lek toont oude versie Wear OS 3.1

Nieuw Pixel Watch-lek toont oude versie Wear OS 3.1

Een opmerkelijk lek: de nieuwe Pixel Watch lijkt te draaien op Wear OS 3.1, een verouderde versie van het wearable-besturingssysteem van Google. Het lek komt bij een betrouwbare lekker vandaan, namelijk Evan Blass (evleaks).

Pixel Rohan

Hij heeft schijnbaar foto’s gekregen of gevonden op een server waar in te lezen is dat er een inactieve tutorial is voor ‘Pixel Rohan’. Het is al bekend dat de werktitel van de eerste Google Pixel-wearable Rohan is, dus hij heeft het hoogstwaarschijnlijk bij het rechte einde. Hoewel het lek verder niet heel interessant is omdat er geen foto van het apparaat bij staat, valt wel iets anders op, namelijk dat het slimme horloge helemaal niet op een moderne versie van Wear OS draait, maar op het verouderde 3.1.

Blass lijkt te weten dat het nu niet lang meer duurt voordat we Pixel Rohan in het echt te zien krijgen, wat op zich zou kunnen kloppen gezien de aankomende Google I/O-presentatie op 11 mei. Het zou fantastisch zijn als Google de nieuwe smartwatch daar zijn debuut geeft, maar of we daar zo blij mee moeten zijn als er zo’n oude versie van het nota bene door Google ontwikkelde Wear OS op staat, is een tweede.

Wear OS 3.1

Wearables op Wear OS maken op dit moment gebruik van Wear OS 3.2. Dat is sinds februari beschikbaar en is onder andere al op Samsung Galaxy Watch 4 uit. Hierdoor lijkt het erop alsof die interactieve tutorial slechts een soort testversie is, want Google Pixel Watch moet toch haast wel op Wear OS 3.2 draaien?

Wij waren zeer te spreken over Samsung Galaxy Watch 4 en Wear OS: “Google en Samsung hebben in mei bekendgemaakt dat ze samen inzetten op een nieuw besturingssysteem voor smartwatches: Wear OS 3. De Galaxy Watch 4-serie draait op One UI Watch dat gebaseerd is op Wear OS 3 en beschikt over een aantal nieuwe mogelijkheden. Zo verschijnen compatibele apps automatisch op je smartwatch zodra je die op je smartphone hebt gedownload. Daarnaast worden je belangrijkste instellingen onmiddellijk gesynchroniseerd met het horloge. Auto Switch zorgt ervoor dat je met je oordopjes direct schakelt tussen je telefoon en horloge.”

Handige snufjes dus, waardoor we hopen dat wel de meest up-to-date variant van het besturingssysteem naar het nieuwe horloge komt: elke update komen er weer nieuwe handige dingen bij.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties