'Zo gaan de nieuwe Sony-toestellen eruit zien'

'Zo gaan de nieuwe Sony-toestellen eruit zien'

Dimitry Vleugel

door Dimitry Vleugel

Laatst geüpdatet

Het is een van de zaken waar we met veel nieuwsgierigheid naar uitkijken. Wat gaat Sony in 2018 brengen aan nieuwe smartphones en vooral, hoe zien ze er uit?

Sony is aan zet

Sony is eigenwijs en houdt al jaren vast aan dezelfde design-filosofie. Waar de andere merken met de trend meegaan, blijft Sony stug volhouden. Het resultaat is dat de Sony-toestellen en hopeloos gedateerd uitzien. Dit moet in het nieuwe jaar gaan veranderen want we verwachten een nieuwe design-filosofie.

De website Vortex.ge uit Georgië heeft renders online gezet die gemaakt zijn aan de hand van informatie van Sony zelf. Het betreffen twee toestellen, een vlaggenschip en een toestel dat in het middensegment zal worden uitgebracht.

Renders

Aan de rechterkant zien we het design voor de middenklasser van Sony. Dat is een design wat nog niet zoveel stof doet opwaaien, het heeft iets rondere hoeken, de vingerafdruksensor aan de achterzijde en een dubbele camera.

Sony renders 2018

Het design aan de linkerkant moet het nieuwe vlaggenschip worden van het merk. Dat design is een stuk spectaculairder dan dat we tot nu toe gewend zijn van Sony. Ook dit toestel heeft een dubbele camera maar deze zijn uit elkaar geplaatst wat meer balans in het design brengt. De vingerafdruksensor ontbreekt en het gerucht vertelt ons dat dit toestel wel eens  het eerste toestel zou kunnen zijn met een vingerafdruksensor onder het scherm. Verder zien we een gecombineerde mat en glanzende afwerking wat het toestel wel heel veel klasse geeft.

Aan de renders van de voorzijde kunnen we zien dat beide toestellen bijna geen schermranden zullen hebben en we vermoeden dat het screen-to-body-ratio tegen de 90% zal lopen. De twee metalen strips aan de boven -en onderzijde vertegenwoordigen de stereo-speakers.

Sony renders 2018

Specificaties

Voor het nieuwe vlaggenschip zijn er al wat vermoedens voor de specificaties. Het zou een 4K-scherm krijgen van 5.5 inch groot, 6GB aan werkgeheugen en 128GB aan opslag. Ook zou hij de onlangs aangekondigde Snapdragon 845 in het vooronder hebben liggen. We hebben de stereo-speakers en het de vingerafdruksensor onder het glas al genoemd. 

Beschikbaarheid

Wanneer we het een en ander combineren dan zal Sony in 2018 toestellen gaan uitbrengen waar de concurrent ernstig rekening mee moet gaan houden. Helaas weten we niet of de renders op waarheid berusten, maar deze bron heeft vaker Sony-informatie gelekt dat later waar bleek te zijn. Laten we er in ieder geval vanuit gaan dat Sony in het nieuwe jaar echt met iets anders gaat komen en daar kijken we naar uit.

Bron: Vortex via PhoneArena

0 reacties

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk