Nieuw in Android P: agenda-afspraken en het weer op je lockscreen

Nieuw in Android P: agenda-afspraken en het weer op je lockscreen

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Android P

De eerste previewversie van Android P is begin maart gelanceerd. Hier zagen we onder andere rijkere notificaties in Reply-stijl, betere ondersteuning voor de scherminkeping, ondersteuning voor twee camera's, betere privacybescherming, Slices en nog veel meer. Google heeft tijdens Google I/O 2018 de eerste bètaversie van de aankomende Android-versie Android P aangekondigd. Dit is de tweede previewversie van Android P die stabieler is dan de eerste versie en dus geschikter voor gebruikers. Gisteren werd de derde preview ofwel de tweede bètaversie van Android P uitgebracht. De uiteindelijke versie van Android P wordt pas in augustus dit jaar officieel uitgebracht.

Goed nieuws voor gebruikers die geen Pixeltoestel hebben, deze Android P bèta is voor het eerst ook geschikt voor andere Androidtoestellen. Dat is mooi want de tweede preview kan zo door meer mensen getest worden. Toestellen als de OnePlus 6, Nokia 7 Plus, Vivo X21, Xiaomi Mi Mix 2S, Essential, Oppo R15 Pro en Sony Xperia XZ2 doen nu ook mee.

Agenda-afspraken en het weer op je lockscreen

Heel, heel lang geleden konden we in Android widgets op het lockscreen plaatsen. Sinds Android 4.2 (Jelly Bean) was het mogelijk om widgets toe te voegen aan het ongrendelscherm (lockscreen). Deze widgets kunnen een handige manier zijn om informatie weer te geven op het lockscreen. Er waren ook apps die dit konden. Zo kan ik me nog de app Widgetlocker herinneren. Dit was een zeer uitgebreide lockscreenvervanger met verschillende 'sliders', thema's en natuurlijk de widgets. Het was mogelijk om bijvoorbeeld het batterijpercentage, een klok, het weer of elke andere widget te plaatsen op je lockscreen.

Sinds de komst van Material Design en Android 5.0 Lollipop is een einde hieraan gekomen maar de derde developer preview van Android P toont nu wel weer meer informatie op het lockscreen en ambient display. Dit was voor sommige gebruikers al te zien in de tweede developer preview van Android P maar werd verwijderd omdat de Google-app het niet ondersteunde. In DP3 is de informatie weer te zien.

Op de redactie hebben we een Google Pixel 2 XL en Google Pixel XL met Android P DP3 en op de eerst is het weer en de eerstvolgende afspraak op zowel het lockscreen als het ambient display te zien. De eerste generatie Pixel laat deze info niet zien.

Android P - agenda-afspraken en het weer op je lockscreen

Aanmelden voor Android P bèta

Wil je ook alvast aan de slag met deze bèta? Dan kun je je hier inschrijven voor Android P bèta. Hoe de deelname aan een officieel bètaprogramma precies in zijn werk gaat, kun je hier lezen. Bedenk wel dat je geen beveiligingsupdates ontvangt als je aan de bèta meedoet. Daarnaast kun je tegen bugs of vastlopende apps aanlopen. Voordat je de bèta installeert is het verstandig om een back-up te maken.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk