Google laat je nog een jaartje langer gratis genieten van Sleep Sensing op de Nest Hub 2

Google laat je nog een jaartje langer gratis genieten van Sleep Sensing op de Nest Hub 2

Jelle Passchier

door Jelle Passchier

Laatst geüpdatet

In maart presenteerde Google vrij onverwacht de opvolger van de Google Nest Hub, de Google Nest Hub 2. Het apparaat kwam onder andere met 'Sleep Sensing'. Een functie waarmee Google jouw slaapkwaliteit kan 'beoordelen'. Google komt nu met een update om de geluidsindicatie in Sleep Sensing te verbeteren, dit om jouw hierdoor te laten bewijzen dat niet jij degene bent die aan het snurken is.

'Bewijs van geen gesnurk'

Om een goede slaapanalyse te maken is de Google Nest Hub 2 uitgerust met een temperatuurmeter en met de soli-chip van Google. Dit is een chip die speciaal is ontworpen om de kleinste bewegingen te kunnen volgen. Deze chip maakt het voor de Google Nest Hub 2 mogelijk om op basis van bewegingen en geluiden jouw slaapkwaliteit te beoordelen. De temperatuurmeter maakt het verder mogelijk om je temperatuur te meten, hierdoor kan het apparaat een nog betere slaapanalyse maken. Deze slaapanalyse verschijnt vervolgens elke ochtend op het scherm van je Google Nest Hub 2. Deze informatie zal volgens Google het apparaat trouwens niet verlaten. De gegevens worden op de Nest Hub zelf verwerkt en opgeslagen en gaat niet via de servers van Google. Sleep Sensing is overigens een functie die je niet hoeft te gebruiken, je kan het ook uitzetten.

Gerelateerde artikelen

Om de sleeptracking te verbeteren heeft Google naar eigen zeggen de algoritmes verbeterd. Een verbeterde training moet deze algoritmes namelijk beter in staat stellen om geluid te detecteren en te onderscheiden. Dit moet er bijvoorbeeld voor zorgen dat het eventuele gesnurk van je partner wordt gedetecteerd als zijnde van je partner. Nu gebeurt het nog wel eens dat de Google Nest Hub dit bij jouw detecteert, terwijl je toch zeker weet dat jij niet degene bent die gesnurkt heeft.

De Google Nest Hub 2 zal straks de geluiden die niet van jou afkomstig zijn plaatsen onder het kopje 'Andere geluiden'. Hierdoor heb je straks dus ook echt het bewijs dat niet jij, maar je partner elke avond al snurkend en knarsetandend aan het dromen is. De nieuwe update kan je in de aankomende weken verwachten.

Google laat je nog een jaartje langer gratis genieten van Sleep Sensing op de Nest Hub 2

Nog één jaar gratis slapen met Google

De Sleep Sensing kan je tot en met 2022 gratis gebruiken, hierna moet je ervoor betalen. Eerder was er nog het nieuws dat er vanaf 2022 betaald zou moeten worden voor de functie, Google heeft dus besloten om dit een jaar op te schuiven. Vanaf 2023 gaat het zo'n tien dollar per maand kosten (als onderdeel van Fitbit Premium) om je slaap te laten tracken door de Nest Hub 2.

Gerelateerde artikelen

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk