Niet meer schrikken van een trillende telefoon met Pixel 7a

Niet meer schrikken van een trillende telefoon met Pixel 7a

Laura Jenny

door Laura Jenny

Laatst geüpdatet

Wil je wel dat je smartphone trilt, maar mag het wel een tandje minder? Op sommige telefoons kun je de hevigheid van de trillingen instellen, maar niet op allemaal. Google introduceert nu echter iets nieuws op de gloednieuwe Pixel 7a: in het Engels heet het vertaald adaptieve alarmvibratie, in Nederland is het iets vriendelijker getiteld, namelijk Aanpasbare meldingstrilling. Het klinkt ingewikkeld, maar het betekent simpelweg dat je toestel net even wat minder hard vibreert.

Harde trillingen

Je kent het misschien wel: je zit in een meeting, telefoons liggen op tafel, en je schrikt je een hoedje omdat iemand een bericht krijgt en het klinkt alsof de tafel in tweeën gaat breken. Die heeft zijn tril aan. De Pixel 7a heeft dat op dit moment ook, maar Google heeft iets slims bedacht om te zorgen dat dat verleden tijd is. Wanneer je telefoon op stil staat en het scherm naar boven ligt (dat is wel een belangrijk vereiste), zal de vibratie minder hevig zijn dan wanneer hij andersom ligt.

Deze instelling is eerder wel eens gezien, maar dat was op de Pixel 6a in de bèta. Voor het eerst is het nu standaard beschikbaar op de nieuwe telg uit de a-familie: Pixel 7a. De instelling is te vinden onder Instellingen -> Geluid en trillen -> Trillen en haptische feedback -> Aanpasbare meldingstrilling. Er is te lezen dat het de sterkte van de vibratie aanpast als je telefoon stilligt met het scherm naar boven. Je kunt het aanzetten en uitzetten met het bekende schuifje.

Niet meer schrikken van een trillende telefoon met Pixel 7a

Aanpasbare meldingstrilling

Het verschil is duidelijk merkbaar: krijg je een berichtje, dan heb je niet meer de trillingssterkte van een aardbeving, maar juist een heel subtiel trillinkje. Het is opvallend dat deze optie blijkbaar niet van toepassing is op de gewone Pixel 7 en Pixel 7 Pro, die tussen de 6a en de 7a in zijn verschenen.

Mocht jij het toch op die toestellen spotten, laat het ons weten in de reacties.

Google Pixel 7a kopen
Google Pixel 7a kopen
Google Pixel 7a kopen

Google Pixel 7a kopen

De Pixel 7a is uitgerust met de krachtige Tensor G2-chip van Google, biedt geavanceerde prestaties en verbeterde functionaliteiten. De Pixel 7a wordt geleverd met een indrukwekkende camera-opstelling, die fotografie-enthousiastelingen zal aanspreken.

€ 509

Winkelen op:

Gerelateerde artikelen

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk