Google erkent camera-bug Nexus 5 en komt 'binnenkort' met fix

Google erkent camera-bug Nexus 5 en komt 'binnenkort' met fix

Colin Baak

door Colin Baak

Laatst geüpdatet

KitKat 4.4.2 voor Nexus 5

De update naar Android 4.4.2 KitKat is al maanden geleden uitgerold op de Nexus 5, maar brengt niet alleen maar pracht en praal. Veel gebruikers hebben de laatste tijd last van het feit dat het mm-qcamera-daemon-proces zorgt voor een hoge CPU-belasting, waardoor de batterij binnen enkele uren leeg is. De camera kan natuurlijk worden geopend door de gebruiker zelf, maar wordt soms ook door third party-applicaties gebruikt zoals bijvoorbeeld WhatsApp of Skype en dan heeft de gebruiker het niet altijd gelijk door.
Nexus 5 - batterijverbruikScreenshots via Phandroid.com

Google werkt aan een oplossing.

Google heeft dit probleem nu erkend en zegt bij een volgende onderhoudsupdate dit probleem aangepakt te hebben. Google heeft dit probleem alleen bij Nexus 5 telefoons gespot en als gebruikers van andere telefoons ditzelfde probleem ondervinden, is het verstandig contact op te nemen met de fabrikant. Het kan namelijk ook te maken hebben met aangepaste Android-software, zoals de skins van HTC of Samsung.

Heb jij problemen met je Nexus 5?

Om te kijken of je deze problemen ook ondervind met je Nexus 5 moet je even naar instellingen > batterij, om te kijken of het mm-qcamera-daemon-proces veel van de accu vergt. Een reboot van de telefoon kan gezien worden als tijdelijke fix en je kunt natuurlijk alle applicaties die gebruikmaken van de camera van je telefoon af gooien, maar dat lijkt ons nou ook weer niet de beste oplossing.

Bron: Reddit via Phandroid

0 reacties

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk