'Nexus-aankondiging op 15 oktober, beschikbaarheid nog onbekend'

'Nexus-aankondiging op 15 oktober, beschikbaarheid nog onbekend'

Colin Baak

door Colin Baak

Laatst geüpdatet

Nexus-time

Dat oktober de maand wordt voor de introductie van nieuwe Nexus-apparaten is al veel langer duidelijk, bronnen hebben nu ook aan The Wall Street Journal bevestigd dat dit inderdaad klopt. The Wall Street Journal is een grote speler als het gaat om het hebben van betrouwbare bronnen binnen de industrie. Naast deze bevestiging heeft Paul O'Brien via Twitter laten weten dat niet de eerder genoemde 16 oktober de dag wordt waarop we de Nexus 6 en Nexus 9 zullen gaan zien, maar 15 oktober.

Ook liet de oprichter van Modaco, de bekende Android en Windows Phone-community, weten dat de smartphone en tablet niet gelijk te koop zullen zijn en dat het zou kunnen dat de tablet eerder te verkrijgen zal zijn dan de nieuwe Nexus-smartphone. Over de prijs van de Nexus 6 'of hoe het apparaat dan ook daadwerkelijk gaat heten' noemde hij ook een indicatie. Het toestel zal minder dan £ 450 gaan kosten, maar we moeten geen hele lage prijs verwachten. 450 Pond is omgerekend zo'n € 570 waar waarschijnlijk nog iets af zal gaan, maar goedkoop is anders te noemen. De Nexus 5 kostte bij introductie € 399 en het 32GB-model van de Nexus 7 2013 had een adviesprijs van € 269. Over een prijs van de aankomende Nexus 9-tablet liet O'Brien zich echter niet uit.

Uitnodigingen voor een evenement van Google lijken echter nog niet naar diverse websites en pers gestuurd te zijn, maar zoals we inmiddels weten van Google kan dat vrij last-minute gebeuren. Misschien zijn er wel NDA's, oftewel geheimhoudingsverklaringen, getekend door diverse media waar wij niks vanaf weten. Toch gaan we er vanuit dat Google zo'n aankomend evenement aan de grote klok zou willen hangen dus we wachten het vooralsnog nog even af. Naast deze twee Nexus-apparaten gaan we ook het nieuwe Android L zien en verwachten we dat ook Android Wear 2.0 wordt gepresenteerd.

Bron: The Wall Street Journal en Twitter

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk