Nexus 9: update naar Android 5.1 nu écht van start

Nexus 9: update naar Android 5.1 nu écht van start

Sander Tuit

door Sander Tuit

Laatst geüpdatet

Android 5.1 Lollipop

Het was lang stil rondom Android 5.1 voor de Nexus 9. Deze nieuwe Androidversie bevat geen grote nieuwe functies voor de Nexus 9, maar brengt wel een aantal hoognodige verbeteringen en een paar handige toevoegingen, zoals de mogelijkheid om van WiFi-netwerk te wisselen via de snelle instellingen.

Lees meer: Android 5.1: dit is er allemaal nieuw

Afgelopen donderdag kwam Google met goed nieuws: de update naar Android 5.1.1 zou nog die dag beginnen. Misschien is dat gebeurd, misschien ook niet. Feit is dat de update nu wél daadwerkelijk begonnen is. Naast de OTA-update (over-the-air), is er ook een fabrieksimage beschikbaar.

Handmatig installeren

Het is, zoals we gewend zijn van Nexus-apparaten, ook mogelijk om de update naar Android 5.1.1 handmatig te installeren. Wanneer je tablet op Android 5.0.2 draait en niet aangepast is, kun je handmatig updaten met het OTA-bestand. Dat bestand kun je hier downloaden en instructies voor het handmatig updaten vind je hier.

Heb je je Nexus 9 geroot of een custom ROM gegeven, dan kun je waarschijnlijk geen gebruik maken van de OTA-update. Je zult dan moeten wachten op een nieuwe versie van de custom ROM, of een factory image moeten gebruiken. Instructies daarvoor vind je in ons artikel en de fabrieksimage voor Android 5.1.1 vind je op deze downloadpagina.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk