Nexus 9: update naar Android 5.1.1 Lollipop begint vandaag

Nexus 9: update naar Android 5.1.1 Lollipop begint vandaag

Sander Tuit

door Sander Tuit

Laatst geüpdatet

Nexus 9 en Android 5.1

Met Android 5.0 Lollipop introduceerde Google veel veranderingen aan het onderliggende systeem van Android. Deze veranderingen waren noodzakelijk voor de toekomst van Android, maar waren verre van perfect. In theorie zouden de veranderingen, waaronder de introductie van de nieuwe Android-runtime ART, er voor moeten zorgen dat Lollipop sneller, stabieler en soepeler zou draaien dan eerdere Android-versies. In eerste instantie was dat ook het geval, maar er bleken toch een aantal fouten en onvolkomenheden in Android 5.0 te zitten, waaronder een groot geheugenlek. Met de update naar Android 5.1 werd het grootste gedeelte van de problemen opgelost.

Eigenaren van de Nexus 9 hebben echter een hele tijd moeten wachten op de update naar Android 5.1. Twee maanden geleden werd Android 5.1 aangekondigd en voor een Nexus-apparaat is een periode van twee maanden tussen de aankondiging en het daadwerkelijk updaten behoorlijk lang. Gisteren kreeg de Nexus 9 nog een update, maar dat was naar Android 5.0.2. Gelukkig is er nu goed nieuws voor Nexus 9-eigenaren: de update naar Android 5.1 gaat vandaag van start.

Beschikbaarheid

De update naar Android 5.1.1 voor de Nexus 9 zou vandaag moeten beginnen. Over het algemeen rolt Google dit soort updates binnen een paar weken volledig uit, wat wil zeggen dat het nog even kan duren voordat je de update binnen kunt halen op jouw Nexus 9. Zodra de update daadwerkelijk begonnen is, zullen we instructies plaatsen voor hoe je de update handmatig kunt installeren.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk