'Nexus 9 te zien op tekening op Google-design-site'

'Nexus 9 te zien op tekening op Google-design-site'

Dimitry Vleugel

door Dimitry Vleugel

Laatst geüpdatet

Nexus tablet

We zijn wel toe aan een beetje hardware-nieuws na al het software-en design geweld van gisterenavond. We hadden een klein beetje gehoopt op een nieuwe tablet in de Nexus-lijn, maar wisten eigenlijk al dat deze waarschijnlijk pas in de herfst zal komen.

We kwamen de HTC Flounder voor het eerst tegen in de changelog voor Android 4.4.3 die voor de release uitlekte. Toen gingen we ervan uit dat HTC een nieuwe tablet zou gaan maken in de Nexus-lijn, vermoedelijk de Nexus 8. Momenteel hebben we meer reden om aan te nemen dat de naam van die tablet Nexus 9 gaat zijn.

Een week geleden schreven we over documenten die waren opgedoken waar uitgebreid de HTC Volantis (Flounder) werd besproken. Meteen valt het beeldformaat op van deze tablet, doorgaans hebben de Nexus-tablets een beeldverhouding van 16:9, maar het document laat een beeldverhouding van 4:3 zien. Daarnaast zou de HTC Volantis gebruik maken van een 64-bits-chipset en daarmee zou het de eerste Android-tablet zijn die met zo'n chipset zou uitkomen.

Er zouden speakers aan de voorkant zitten (zoals bij de HTC One) een 3 megapixel-camera aan de voorkant en een 9 megapixel-camera aan de achterzijde. Het werkgeheugen is volgens de geruchten 2 GB groot en er is keuze tussen een 16- en een 32 GB-uitvoering. Aardige specificaties dus, zeker in combinatie met de snelle NVIDIA Tegra K1-chipset.

Nexus 8 of 9

Momenteel hebben we een Nexus 7 en een Nexus 10 in het assortiment zitten. Een logische uitbreiding zou daartussen in zitten en de documenten laten een beeldformaat zien van 8,9 inch. Of Google deze tablet, als hij al uitkomt, dan de Nexus 8 of Nexus 9 gaat noemen is de vraag.

Nexus 9

Google I/O

Helaas hebben we niks vernomen tijdens de keynote en bleven we gisterenavond met veel vragen zitten betreffende het wel of niet beschikbaar komen van nog een tablet. Er is wederom ergens bewijs gevonden dat zou kunnen duiden op de komst van een nieuwe tablet met een beeldverhouding van 4:3.

Nexus 9 appearance

Op de designwebsite van Google staat een afbeelding van een telefoon, tablet en een laptop om de uniformiteit van het nieuwe design te demonstreren. De laptop is duidelijk de Chromebook Pixel, de telefoon is een Nexus 5. Maar wat is nu die tablet?

Aan het formaat van de tablet kunnen we duidelijk zien dat het niet om een Nexus 7 gaat en de vorm laat duidelijk zien dat het geen Nexus 10 is. Daarnaast zien we aan het uiteinde een raster dat voor een speaker door zou kunnen gaan, zoals beschreven in het artikel met de gelekte documenten. De afbeelding komt, op de speakers aan de voorzijde na, redelijk overeen met de afbeelding die we vorige week zagen en die hierboven te vinden is.

Vergelijking Nexus 7 en Nexus 9

Op het bovenstaande beeld hebben we de tablet uit de afbeelding naast een Nexus 7 (2013) gelegd en daarop is duidelijk te zien dat het hier niet gaat om een Nexus 7, maar om een tablet met een andere beeldverhouding. Wij vermoeden dat we in de herfst, bij de officiële lancering van de L-release van Android ook de Nexus 8 of 9 gaan zien. Eerdere bronnen meldden ook al een release van de HTC-tablet in het vierde kwartaal van dit jaar.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk