Nexus 9 officieel: beste Nexus-tablet tot nu toe

Nexus 9 officieel: beste Nexus-tablet tot nu toe

Ruud Caris

door Ruud Caris

Laatst geüpdatet

Nexus 9

Ook al dachten we dat er vorig jaar oktober al een nieuwe Nexus-tablet zou komen, we hebben nog bijna een jaar geduld moeten hebben. De is het wachten in ieder geval waard. Deze snelle tablet wordt aangedreven door de NVIDIA Tegra K1-chipset met 64 bit-processor waarmee er efficiënter omgegaan kan worden met de beschikbare resources. Met andere woorden, de combinatie van deze 64 bit-chipset en de optimalisaties in zorgt voor een optimale snelheid van dit apparaat. Verder is er een werkgeheugen van 2GB aanwezig en zullen er meerdere versies uitgebracht worden qua opslag.

Het scherm van de Nexus 9 heeft een andere verhouding dan we gewend zijn, namelijk 4:3. Dit kennen we onder andere van de iPad Mini en wordt door velen als erg prettig ervaren. In combinatie met het 8,9 inch Quad HD-scherm moet dit een betere ervaring geven tijdens het gebruik van de Nexus 9. De resolutie van deze Nexus-tablet is 2048 bij 1536 pixel en het apparaat wordt gemaakt door HTC. Voor deze fabrikant is het de eerste Nexus-tablet die we zien, nadat het bedrijf ooit de Nexus One en de HTC Dream (T-Mobile G1) heeft gemaakt voor Google.

Er is een accu aanwezig met een capaciteit van 6700mAh en de tablet heeft een gewicht van 425 gram. De tablet meet 228.25mm x 153.68mm x 7.95mm en bevat een metalen frame met een 'softgrip-achterkant'. Er zal naast de Nexus 9 een officiële cover worden uitgegeven en ook komt er een cover op de markt met een geïntegreerd toetsenbord. De camera op de achterkant bevat een 8 megapixel-sensor en ook is er een enkele ledflitser aanwezig. Aan de voorkant vinden we een 1,6 megapixel-frontcam en HTC Boomsound-speakers.

HTC Nexus 9

Beschikbaarheid

De 16GB uitvoering wordt uitgebracht in de kleuren zwart en wit en de consumentenadviesprijs bedraagt 399,00 euro inclusief BTW. De 32GB uitvoering zal alleen in het zwart worden gevoerd en heeft een adviesprijs gekregen 489,00 euro inclusief BTW. Beide uitvoeringen zijn WiFi only. De tablet is in Nederland vanaf 3 november exclusief verkrijgbaar via de Media Markt en Coolblue.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk