Nexus 6: zou dit hem echt zijn?

Nexus 6: zou dit hem echt zijn?

Ruud Caris

door Ruud Caris

Laatst geüpdatet

Nexus 6

De nieuwste Nexus 6 wordt geproduceerd door Motorola en heeft codenaam Shamu meegekregen. Als de geruchten kloppen draait de Nexus 6 op de Snapdragon 805-chipset geklokt op 2,65GHz in combinatie met 3GB RAMgeheugen. Het scherm zou groot worden, 5,9 inch, met een Quad HD-resolutie, hetgeen een resolutie betekent van 2560x1440. Natuurlijk draait de Nexus 6 op Android 5.0 Lollipop en zal worden voorzien van snelle updates rechtstreeks door Google. Om foto's te maken zal deze nieuwste Nexus-smartphone gebruik maken van een 13 megapixel-camera.

Natuurlijk willen we er graag beeld bij en EVLeaks was de laatste dagen weer volop in het nieuws. De 'liefdadigheids-actie' opgezet door één van zijn concullega's bleek toch niet volledig voor de gepensioneerde lekker te zijn, de vrouw van de initiatiefnemer kreeg ook een deel van het geld.

Met een verwijzing naar die problemen plaatste hij een tweet met daarin een foto van wat de Nexus 6 zou moeten zijn. Alhoewel de hoek niet helemaal ideaal is, zijn we alweer een stukje dichter bij de uiteindelijke versie.

nexus 6 lek

Het toestel lijkt gemaakt van metaal, dat is te zien aan de kleine witte streepjes op de zijkant die het signaal doorlaten. Wel is de blauwige kleur van de rand wat vreemd, het lijkt alsof de foto is uitgeknipt. De screenshot laat ook nieuwe icoontjes zien, zoals die van Google Camera en die van de berichtenapp.

Lees ook: Alles over Nexus 6

Beschikbaarheid

Wanneer de Nexus 6 aangekondigd gaat worden weten we nog steeds niet, de geruchten zeggen dat we Android L, de Nexus 9 en Android Wear 2.0 15 oktober gaan, maar hier hebben we nog geen bevestiging van. Of de Nexus 6 dan ook gepresenteerd wordt is eveneens onbekend, maar dat het in de aankomende weken zal zijn lijkt vrij zeker.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk