'Nexus 6 wordt gebaseerd op LG G3 en krijgt vingerafdrukscanner'

'Nexus 6 wordt gebaseerd op LG G3 en krijgt vingerafdrukscanner'

Tom Enthoven

door Tom Enthoven

Laatst geüpdatet

Nexus 6

Google heeft er in de afgelopen jaren een gewoonte van gemaakt om hun Nexus-toestellen door verschillende fabrikanten te laten produceren. Voorafgaand aan de lancering van een Nexus-toestel is het altijd lekker speculeren over wie nou de volgende Nexus-fabrikant wordt. Ook over de Nexus 6 is er nog niets officieel bekend gemaakt maar LG schijnt een goede kans te maken, net als Motorola. LG maakte al eerder de Nexus 4 en Nexus 5 en het succes van beide toestellen was indrukwekkend, dus een verlenging van die samenwerking zou geen gekke zet zijn van Google.

G3/N6

Onze Griekse collega's van Android Geeks beweren nu informatie in handen te hebben waaruit blijkt dat Google de Nexus 6 wil gaan baseren op de nog niet aangekondigde LG G3. Een exacte kloon zou het volgens de bron van Android Geeks niet worden en de reden daarvoor is opvallend: een vingerafdrukscanner.

De G3 zou een 5,5-inch scherm krijgen en als Google dat schermformaat zou overnemen in combinatie met de ruimte die voor de vingerafdrukscanner moet worden ingeruimd, dan zou het toestel te fors worden naar de smaak van Google. Daarom wordt er volgens de bron gekozen voor een 5,2-inch scherm met dezelfde schermresolutie als de G3. De verdere hardware zou in principe identiek zijn.

Een concept van hoe de Nexus 6 er volgens Android Geeks uit gaat zien.

Google zou al in gesprek zijn met een Aziatische producent van vingerafdruksensoren om zodoende Apple en Samsung achterna te gaan. Het is natuurlijk niet per se gezegd dat de vingerafdrukscanner aan de voorzijde van een toestel moet komen maar de HTC One Max bewees in het verleden dat een fingerprint scanner aan de achterzijde niet ideaal is. Het vermoeden is dus dat Google voor een iPhone-achtige positie kiest voor de sensor.

Zout

De welbekende korrel zout dient hier uiteraard toegepast te worden aangezien nog niet eens officieel bekend is gemaakt welk bedrijf de Nexus 6 gaat produceren. Daarnaast is de LG G3 ook nog niet aangekondigd, maar aangezien Google en LG al eerder nauw en succesvol samenwerkten, zou het niet vreemd zijn als veel van het hierboven genoemde waar is.

Beschikbaarheid

Het blijft nog even wachten op beide toestellen: LG heeft inmiddels een persbericht rondgestuurd waarin word duidelijk gemaakt dat de LG G3 op 27 mei aan het publiek wordt getoond. De Nexus 6 zal vermoedelijk langer op zich laten wachten als Google zich aan de eigen strategie houdt om Nexus-toestellen tegelijkertijd met een nieuwe Android-versie te lanceren. De laatste drie Nexus-smartphones en Android-versies verschenen allen in de maand oktober. De Nexus 6 zou zomaar de laatste Nexus-smartphone kunnen worden aangezien er geruchten gaan dat de Nexus-lijn verdwijnt.

Bron: Android Geeks

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk