Nexus 6 en Nexus 9 krijgen geen Android 7.1.2 Nougat

Nexus 6 en Nexus 9 krijgen geen Android 7.1.2 Nougat

Nexus 6 en Nexus 9

De Nexus 6 werd in 2014 door Google aangekondigd, de Nexus 9 werd in datzelfde jaar als opvolger van de Nexus 7 (2013) gelanceerd. Deze apparaten hebben dus inmiddels hun derde levensjaar gezien en zullen Android 7.1.2 niet gaan zien. Dit heeft Google bevestigd aan Droid-Life.

Beide zullen dus blijven steken op Android 7.1.1 en kunnen met deze versie dus wel gebruik maken van onder andere extra snelkoppelingen aan app-icoontjes, seamless updates, gebaren in de vingerafdrukscanner en de mogelijkheid om gif'jes en andere plaatjes direct vanaf het toetsenbord toe te voegen aan berichten. De Nexus 6 en Nexus 9 kunnen daarnaast nog de maandelijks beveiligingsupdates verwachten tot en met oktober dit jaar.

Dat de Nexus 6 en Nexus 9 geen belangrijke Androidupdates meer zullen ontvangen, is niet vreemd. Eerder heeft Google laten weten dat Nexus-toestellen minimaal twee jaar grote Android-updates zullen ontvangen en beveiligingsupdates voor de eerste drie jaar na de introductie van een toestel of 18 maanden nadat het laatste toestel via de Google Play Store verkocht is. Toch is het ontbreken van een relatief kleine update wel enigszins opmerkelijk. Bij de Nexus 6 waren er al wel wat moeilijkheden bij de update naar Android 7.1.1 Nougat, wat mogelijk ook meespeelt.

Geen garantie

Ook op de Nexus-supportpagina is te zien dat oktober 2016 de laatste maand is waarin deze toestellen nog worden ondersteund in de vorm van updates naar nieuwe Android-versies. De Nexus 6P en Nexus 5X kunnen Androidversies nog tot en met september dit jaar verwachten.

De Nexus 6 werd in 2014 gelanceerd en is het eerste en enige Nexus-toestel dat door Motorola gemaakt is. Het toestel werd qua prestaties redelijk ontvangen, maar door zijn formaat en relatief hoge prijs was het toestel een stuk minder populair dan zijn voorganger, de Nexus 5. De Nexus 9 is gemaakt door HTC die ook ooit het allereerste Nexus-toestel maakt, de Nexus One. Deze tablet heeft een schermdiagonaal van 8,9 inch en had op papier prima specificaties maar viel in de praktijk toch tegen qua prestaties en behuizing.

Motorola Nexus 6
3220 mAh
5.96 inch - 2560x1440 px
32/64 GB
Qualco Snapdragon 805

Meer info

Motorola Nexus 6
3220 mAh
5.96 inch - 2560x1440 px
32/64 GB
Qualco Snapdragon 805

Meer info

Lees meer over:
Android 7.1 Nougat

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties