Nexus 5 heeft problemen met sms'en op Android 5.0 (Vodafone)

Nexus 5 heeft problemen met sms'en op Android 5.0 (Vodafone)

Alleen Vodafone

Dit probleem doet zich alleen voor bij Vodafone-klanten en het lijkt niet voor iedereen te gelden. De Nexus 5 op de redactie met Vodafone kan wel gewoon sms-berichten versturen, maar hierbij is wel een factory reset uitgevoerd. Tweakers geeft aan dat er meerdere klachten zijn en er inmiddels een issue in de bugtracker van Android terug te vinden is.

Alleen gebruikers van het Vodafone-netwerk die recent de update naar Android 5.0 hebben geïnstalleerd hebben last van het probleem. Mensen die deze nog niet binnen hebben, ondervinden geen problemen, net als toestellen nog niet geüpdatet zijn. Verder lijkt Vodafone de verzonden sms'jes te zien als berichten naar een buitenlands nummer, waardoor extra kosten doorberekend worden.

Lees ook: Lollipop-update Nexus 7 kan problemen veroorzaken met afspelen video's

Oplossing

Vodafone zegt te werken aan een oplossing en heeft contact gezocht met Google. Het lijkt erop dat Google deze bug moet verhelpen in een eventuele update. Wanneer dit gaat gebeuren, is vooralsnog niet bekend.

Lees meer over:
Nexus 5

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties