'Nexus 5: nieuw soort camera met veel snellere autofocus'

'Nexus 5: nieuw soort camera met veel snellere autofocus'

Ruud Caris

door Ruud Caris

Laatst geüpdatet

Nexus 5

De Nexus 5, we weten er al het één en ander van en zagen de eerste foto's. Zo zal deze draaien op een Snapdragon 800-chipset met een 4.97 inch-scherm. Vandaag komen we erachter dat ook de camera van de Nexus 5 speciaal is, het betreft een zogenaamde MEMS-camera. Dit zou een 8 megapixelcamera zijn met de codenaam imx179. Wat hier onder andere uniek aan is, is dat deze enorm snel kan autofocussen.

MEMS-camera

De MEMS-camera heeft als unieke eigenschap dat deze tot wel zeven keer sneller kan autofocussen dan de huidige beschikbare camera's. Daarnaast kan deze camera supersnel foto's achter elkaar maken. Zo is het zelfs mogelijk om, nadat de foto gemaakt is te focussen op een ander onderwerp. Stel voor, ik maak een foto van een tablet, met op de achtergrond een appel (hoe verzin je het!) en daarbij focus ik op de tablet, dan is het na het maken van de foto alsnog mogelijk om op de appel te focussen, onder andere door de vele opnames die zijn gemaakt. Dit zal overigens niet werken wanneer een object (of persoon) snel beweegt.

Het verschil tussen een normale camera en deze MEMS-camera is de manier van focussen. De normale camera gebruikt stroom om een spoel te bewegen, waardoor de camera scherpstelt. Bij een MEMS-camera wordt statische elektriciteit gebruikt om te focussen. Dit is niet alleen sneller, maar verbruikt ook veel minder stroom dan de normale oplossing. Daarnaast raken de onderdelen elkaar niet, waardoor er minder geluid geproduceerd wordt en er minder slijtage is.

Op de onderstaande video van Engadget is een demo te zien van de MEMS-camera (helaas niet met de Nexus 5).

Beschikbaarheid

Deze camera zal, als de geruchten kloppen, in de Nexus 5 zitten. De Nexus 5 zou volgens de geruchten samen met Android 4.4 ergens in oktober aangekondigd worden, maar of dit ook daadwerkelijk zo is, weten we nog niet. Google heeft nog geen uitnodigingen verstuurd voor een evenement naar de pers.

Bron: PhoneArena

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk