Einde verhaal Nexus 5: geen officiële Android 7.0 Nougat-update

Einde verhaal Nexus 5: geen officiële Android 7.0 Nougat-update

Ruud Caris

door Ruud Caris

Laatst geüpdatet

Nexus 5: vaarwel

Het is officieel, de Nexus 5 zal geen update meer krijgen naar Android 7.0 Nougat. Dit wil zeggen dat deze smartphone niet meer officieel kan genieten van de nieuwste Android-versie die in augustus 2016 officieel door Google is uitgebracht. Dit wil overigens niet zeggen dat er nooit van Nougat geproefd kan worden op de Nexus 5, maar officieel is er geen update vanuit Google. De kans is echter groot dat er custom ROMs worden uitgebracht gebaseerd op Android 7.0 die zullen werken op de Nexus 5. Ook de Nexus 7 (2013) zal geen update meer ontvangen.

De Nexus 5 werd in 2013 geïntroduceerd en was zonder twijfel de populairste Nexus-smartphone gelanceerd door Google. Samen met de LG werd de Nexus 5 op de markt gebracht waarbij onder andere de soft-touch-achterzijde opviel. Maar ook het prijspeil zorgde ervoor dat er veel exemplaren van dit populaire device over de toonbank gingen. Tot op de dag van vandaag zijn er nog veel gebruikers met een Nexus 5.

[readmore article="186342"]

Wel updates voor...

De update naar Android 7.0 Nougat is wel beschikbaar voor een aantal andere Nexus-devices. Dit is onder andere de Nexus 5X, Nexus 6P, Nexus 6, Nexus 9, General Mobile 4G, General Mobile 5 Plus, Nexus Player en Pixel C. Wil je weten of jouw smartphone wel Android 7.0 krijgt, check dan ons Nougat update-overzicht met daarin een grote lijst toestellen.

[readmore article="186336"]

Bron: Android Police

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk