Netflix wil shooter-pc-game gaan produceren, ga jij hem maken?

Netflix wil shooter-pc-game gaan produceren, ga jij hem maken?

Jelle Passchier

door Jelle Passchier

Laatst geüpdatet

Netflix zou een AAA-pc-game willen gaan maken, zo blijkt uit een vacature die het bedrijf open heeft staan. De vacature staat nog open, dus misschien is de baan wel iets voor jou?

Netflix en AAA-pc-games?

Netflix kennen we natuurlijk allemaal als het streamingsplatform waar honderden films en series op te bekijken zijn. Langetijd was dit ook hét speerpunt van Netflix. Onder andere door de groeiende concurrentie van onder meer Disney+, Amazon Prime en HBO Max wilde Netflix hun klanten meer gaan bieden. Daarom besloot het bedrijf vorig jaar om games te maken voor Android-smartphones en tablets. Veel van deze games hebben een directe link met een serie die op Netflix getoond wordt, denk hierbij aan Stranger Things 3: The Game. Elke game bevat overigens geen advertenties of in-app-aankopen, daarbij zijn ze gratis te spelen voor abonnees van de dienst.

Nu blijkt dat Netflix een stap verder wil gaan en zich wil mengen in de game-pc industrie. Mobilegamer.biz kwam namelijk een vacature van Netflix tegen waarin het bedrijf op zoek is naar een ''zeer bekwame Game Director om het platform te helpen de visie en gamerichting te bepalen voor een nieuwe AAA-pc-game.'' Een AAA-pc-game is een game waarin veel tijd en geld wordt gestoken en waarvoor vaak veel reclame wordt gemaakt.

In de vacature staat verder onder andere het volgende: ''Als Game Director ben je de creatieve leider van een van de eerste generatie intern ontwikkelde originele games van Netflix. Je geeft de visie en richting voor de game vanaf de conceptfase, via productie, lancering en live operaties.'' De vacature is hier te vinden.

Gerelateerde artikelen

Netflix heeft het nodig

Netflix zou dus van plan zijn om flink te gaan investeren in pc-gaming. Naast het aannemen van een 'Game Director' heeft het bedrijf namelijk ook een studio in Los Angeles geopend. Het blijkt echter wel dat de huidige games op het platform niet heel veel gespeeld worden, minder dan een procent van de abonnees maakt gebruik van de mobiele games. Het produceren van pc-games zal daarentegen een nieuw publiek kunnen aantrekken, dat zal in ieder geval de hoop van Netflix zijn.

Over dat publiek gesproken, Netflix zou zomaar eens veel publiek kunnen gaan verliezen. Zo blijkt in ieder geval uit een Nederlands onderzoek, meer hierover lees je in dit artikel.

Heb jij weleens de mobiele games van Netflix gespeeld? En wat vind jij van het idee dat de dienst ook pc-games gat uitbrengen? Laat het weten in de comments onder dit artikel.

Netflix

Netflix

Wat is Netflix? Netflix is een streamingdienst die in september 2013 in Nederland gelanceerd is. Je kan met een Netflix-abonnement onbeperkt films, series, documentai ..

0 reacties

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk