Netflix rolt betalen voor delen account in VS uit, wanneer in Nederland?

Netflix rolt betalen voor delen account in VS uit, wanneer in Nederland?

Jelle Passchier

door Jelle Passchier

Laatst geüpdatet

Amerikaanse Netflix-abonnees moeten vanaf juni gaan betalen voor het delen van accounts. Delen zij hun wachtwoord met mensen buiten het gezin? Dan moeten ze hiervoor dus gaan betalen. Wat gaat dit kosten en wanneer zijn Nederland en België aan de beurt?

Betalen voor delen wachtwoord

Netflix begint in steeds meer landen met het in rekening brengen van het delen van wachtwoorden. Veel mensen delen hun wachtwoorden met vrienden en/of familie, waardoor zij gratis naar Netflix kunnen kijken. Deze mensen hoeven hierdoor namelijk geen abonnement op de dienst te nemen. Netflix kondigde al eerder aan dit aan te willen pakken, omdat het vindt dat mensen hierdoor meeliften op andermans account en het hierdoor zelf geld misloopt.

Canada was één van de eerste landen waar Netflix de prijzen bekend maakte voor het delen van wachtwoorden. Per zogenoemd 'subaccount' betaalt men daar zes dollar. De streamingsdienst geeft nu in een bericht aan dat de introductie van het betalen voor het delen wachtwoorden, ervoor heeft gezorgd dat er meer nieuwe abonnees bij zijn gekomen. Missie geslaagd voor Netflix dus.

Gerelateerde artikelen

Nu ook naar Verenigde Staten

In datzelfde bericht geeft Netflix ook aan dat het de betaalverplichting naar de Verenigde Staten gaat brengen. Vanaf eind juni moet dit gaan gelden. De prijs is officieel niet bekend gemaakt, maar die is naar verwachting net zo hoog als in Canada. Als het delen van de wachtwoorden is geactiveerd, kun je maximaal twee subaccounts aan één hoofdaccount koppelen. Die subaccounts houden wel een eigen profiel, wachtwoord, gebruikersnaam en persoonlijke aanbevelingen.

Voor de mensen die niet meer gebruik willen maken van andermans account, wordt het mogelijk om hun profiel over te zetten naar een nieuw betaald abonnement en account. Hun kijkgeschiedenis, aanbevelingen, opgeslagen en gedownloade films, series én games worden overgezet.

Er zijn wel een aantal voorwaarden. Zo kun je bij het Standaard-abonnement (11,99 euro p/m) het account met één iemand delen, het Premium-abonnement (15,99 euro p/m) met twee mensen en het Basic-abonnement (7,99 euro p/m) met niemand. Deze laatst genoemde biedt namelijk geen mogelijkheid om het account met anderen te kunnen delen.

Netflix rolt betalen voor delen account in VS uit, wanneer in Nederland?

Wanneer in Nederland en België?

Het is nog niet bekend wanneer in Nederland en België het betalen voor het delen van wachtwoorden officieel uitgerold gaat worden. Men verwacht dat het delen van wachtwoorden hier 3,99 euro per maand gaat kosten. Dit zou dus een stuk lager zijn dan in Canada en de VS.

Gerelateerde artikelen

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk