Netflix met reclame officieel: de prijs en beperkingen

Netflix met reclame officieel: de prijs en beperkingen

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Netflix heeft zijn formule met reclame nu in 14 landen officieel aangekondigd, al moeten in Nederland en België nog iets langer wachten voordat het goedkopere abonnement beschikbaar is. We krijgen wel alvast het bredere plaatje te zien.

Netflix met reclame 

Met een goedkoper abonnement dat advertenties toont, wil Netflix een bredere doelgroep aanspreken en opnieuw groeien. Op zijn blog maakt het bekend dat het abonnement met reclame vanaf 3 november beschikbaar is in 14 landen, waaronder de Verenigde Staten, Frankrijk en Duitsland. Dat maakt de streamingdienst bekend in een blogbericht.

Laten we eerst kijken naar hoeveel je met de nieuwe formule bespaart. Voorlopig moeten we het stellen met de Duitse en Franse prijzen, die ons al meer inzicht geven over het kostenplaatje. Netflix splitst zijn Basic-abonnement nu op in een formule met, en één zonder reclame. Als we de lijn van Duitsland en Frankrijk volgen, dan kost 'Basic met reclame' respectievelijk 4,99 euro en 5,99 euro per maand in Nederland en België.

Basic zonder reclame Basic met reclame
Frankrijk 8,99 euro p/m 5,99 euro p/m
Duitsland 7,99 euro p/m 4,99 euro p/m
Nederland 7,99 euro p/m ?
België 8,99 euro p/m ?

Zo ziet de reclame eruit

Advertenties worden getoond voor een film of serie begint en ze nemen 15 tot 30 seconden in beslag. Er kan ook in het midden nog een tweede onderbreking volgen. Eerder heeft Netflix al bekend gemaakt dat het samenwerkt met Microsoft voor de advertenties, en het gaat om doelgerichte reclame, die is aangepast aan het land van de gebruiker en het genre van content dat wordt bekeken. Voorlopig komt er ook geen reclame bij kinderprogramma's, maar Netflix zette er wel de deur voor open in de toekomst.

Gerelateerde artikelen

Basic met reclame komt ten slotte met bijna dezelfde kenmerken als het gewone Basic-abonnement. Dat wil zeggen dat je streamt in een 720p-resolutie, en je kan op één scherm tegelijk content kijken. he tis niet mogelijk om films en series te downloaden, om ze offline te bekijken.

Het is niet bekend wanneer Basic met reclame ook bij ons beschikbaar is. We verwachten wel dat het dit jaar of begin volgend jaar wordt uitgerold. Wat denk jij van de formule? Laat het ons weten in de reacties.

Netflix met reclame officieel: de prijs en beperkingen
Netflix

Netflix

Wat is Netflix? Netflix is een streamingdienst die in september 2013 in Nederland gelanceerd is. Je kan met een Netflix-abonnement onbeperkt films, series, documentai ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk