Netflix neemt ondertiteling eindelijk serieus

Netflix neemt ondertiteling eindelijk serieus

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Je kan het lettertype, de tekstgrootte, de schaduw en de achtergrondkleur van ondertiteling en captions van Netflix-films en -series nu ook op je tv wijzigen. Die mogelijkheid wordt vanaf vandaag wereldwijd uitgerold.

Netflix ondertitels aanpassen

Het is bijna weekend, bijna tijd voor nieuwe films en series in ons Nieuw deze Week-artikel. Maar voordat het zover is, komt Netflix op de valreep met een leuke nieuwe functie voor ondertitels. Je kan ze namelijk op verschillende manieren aanpassen. Dit was al mogelijk in de accountinstellingen in de webbrowser, maar volgens TechChrunch is dat straks ook mogelijk op tv's en andere apparaten waarmee je Netflix kunt streamen.

Bron: Netflix

Bron: Netflix

Om de ondertitels aan te passen, biedt Netflix drie verschillende opties voor lettergrootte aan. Er zijn ook vier soorten schaduw om uit te kiezen, met verschillende tekst- en achtergrondkleur. Je kunt kiezen voor witte tekst zonder achtergrond, witte tekst met slagschaduw, zwarte tekst op een witte achtergrond of gele tekst op een zwarte achtergrond.

Voor de meesten zullen de standaard instellingen voor ondertiteling prima zijn. Voor gebruikers met een visuele of auditieve beperking heeft deze mogelijkheid veel meer impact. Voor hen kan de standaard ondertiteling van Netflix in sommige gevallen moeilijk te lezen. Bijvoorbeeld wanneer lichte ondertitels op een licht beeld wordt weergegeven. Daarnaast kan het aanpassen van de ondertitels mensen die kleurenblind zijn helpen. Ondertitels en captions zijn ook handig voor kijkers die de taal misschien niet begrijpen.

Gerelateerde artikelen

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk