Netflix maakt prijs bekend voor delen account, hier moet je op letten

Netflix maakt prijs bekend voor delen account, hier moet je op letten

Jelle Passchier

door Jelle Passchier

Laatst geüpdatet

Netflix heeft bekend gemaakt hoeveel toeslag je moet gaan betalen als je je account deelt met personen buiten je eigen gezin en/of huishouden. De streamingsdienst introduceert de toeslag in vier landen en de kosten kunnen oplopen tot zes euro extra per maand. Er zitten wel redelijk wat voorwaarden aan.

Betalen voor delen

Veel mensen delen hun Netflix-abonnement met bijvoorbeeld vrienden, familie of kennissen om zo kosten te besparen. Zij sluiten dan een Familie-abonnement af en delen het met 'Jan en alleman'. Niet fijn voor Netflix, de dienst verdient zo immers minder geld. Dit was de voornaamste reden voor de streamingsdienst om het delen van abonnementen aan te pakken. Eind december van vorig jaar kondigde Netflix dan ook aan dat ze hier een einde aan willen maken. Ze gaven toen aan dat er een manier zou komen waarmee ze actief kunnen controleren of jij je account deelt met mensen buiten je gezin. Hoe Netflix dit precies wil gaan doen, kun je hier lezen.

Gerelateerde artikelen

Eén van de opties was bijbetalen. Netflix wil het best toestaan dat jij je abonnement met anderen deelt, maar het wil hiervoor wel geld zien. Daarvoor introduceert de streamingdienst een toeslag bovenop je abonnement. De prijs van deze toeslag heeft Netflix ook bekend gemaakt.

Toeslag tot zes euro

Gebruikers die hun account delen met mensen buiten hun eigen huishouden betalen straks een 'extra lid-account toeslag'. De prijzen hiervan zijn voor de landen Canada, Nieuw-Zeeland, Spanje en Portugal aangekondigd. En opmerkelijk genoeg zit hierin een verschil. Mensen in Spanje betalen namelijk zes euro extra, terwijl men in Portugal 'slechts' vier euro aan toeslag hoeft te betalen. Waarom hier een verschil in is, heeft de streamingsdienst niet vermeldt.

De voorwaarden en beschikbaarheid

Er zitten verder wel een aantal voorwaarden aan. Zo kun je bij het Standaard-abonnement (11,99 euro p/m) je account met één iemand delen en bij het Premium-abonnement (15,99 euro p/m) met twee mensen. Het Basic-abonnement (7,99 euro p/m) biedt geen mogelijkheid om het account met anderen te delen. Daarnaast mogen de mensen waarmee jij je account deelt maar op één apparaat tegelijk kijken, mogen ze maar één profiel hebben en kunnen ze slecht op één apparaat series en/of films downloaden. Als laatst moet degene waarmee je je account deelt in hetzelfde land zijn of haar account aanmaken.

Netflix meldt dat de toeslag in de komende maanden wordt uitgerold. Het is nog niet definitief bekend wat de prijzen in Nederland en België gaan worden. We verwachten 3,99 euro per maand. Dit aangezien de Netflix-abonnementen bij ons net zo duur zijn als die in Portugal.

Ga jij straks de toeslag betalen voor mensen die op jouw Netflix-abonnement 'meeliften'? Laat het ons weten in de reacties.

Netflix

Netflix

Wat is Netflix? Netflix is een streamingdienst die in september 2013 in Nederland gelanceerd is. Je kan met een Netflix-abonnement onbeperkt films, series, documentai ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk