Gerucht: Netflix gaat live sportwedstrijden streamen

Gerucht: Netflix gaat live sportwedstrijden streamen

Jelle Passchier

door Jelle Passchier

Laatst geüpdatet

Netlfix zou interesse in het streamen van diverse sportwedstrijden en sportcompetities. Dit zal onderdeel uitmaken van een uitbreidingspakket van de streamingsdienst. De prijs speelt echter nog wel een grote rol.

Netflix en sport

De Wall Street Journal meldt dat Netflix serieuze interesse heeft in het aanbieden van live sportwedstrijden. De streamingdienst zou zelfs al enkele biedingen bij sportfederaties hebben gedaan. Hieronder vallen onder andere de World Surf League, de ATP en de WTA. Deze laatste twee genoemde zijn de tennisfederaties van de mannen en de vrouwen. De deal met de World Surf League en de ATP zou zijn afgeketst. De partijen zouden het met Netflix niet eens zijn geworden over de prijs. De onderhandelingen met de WTA zouden nog lopen. Als deze deal rond komt, dan zal het betekenen dat we tennistoernooien als de Poland Open, Indian Wells en de Libema Open in ons eigen Rosmalen op Netflix kunnen volgen.

Naast het tennis zou Netflix ook aan het onderhandelen zijn over de uitzendrechten van Engelse wielerwedstrijden en de streamingsdienst zou ook interesse hebben in 'minder bekende sportcompetities'. Over welke sportcompetities dit precies gaat is niet bekend. Men denkt dat Netflix eerst de minder populaire sportrechten wil kopen. Dit enerzijds om kosten te besparen en anderzijds om te bekijken of hun abonnees interesse hebben in sport.

Gerelateerde artikelen

Streamen van sport

Op dit moment zijn in Nederland Viaplay, Ziggo en Eurosport (Discovery) de grootste (live) sportaanbieders. Op Viaplay kun je onder andere kijken naar de Premier League, de Bundesliga, de Formule 1 en het darten. Ziggo zou miljoenen betaald hebben voor de rechten van de Champions League, Europa League en de Conference League. Hiernaast kun je bijvoorbeeld ook de MotoGP en de NASCAR Cup Series bij Ziggo bekijken. Eurosport heeft onder andere de rechten van de Giro d'Italia en de rechten van de meeste tennis Grand Slams.

Netflix zal met de gesprekken die zij nu voeren met de eerder hierboven genoemde sportbonden dus een kleine speler worden. Maar wellicht dat Netflix in de toekomst een grotere rol op het sporttoneel gaat spelen, de eerste sportieve stappen zijn in ieder geval gezet.

Wat zou jij ervan vinden als Netflix ook live sportwedstrijden gaat aanbieden? Laat het weten in de comments onder dit artikel.

Netflix

Netflix

Wat is Netflix? Netflix is een streamingdienst die in september 2013 in Nederland gelanceerd is. Je kan met een Netflix-abonnement onbeperkt films, series, documentai ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk