Netflix gaat delen van account buiten gezin aanpakken

Netflix gaat delen van account buiten gezin aanpakken

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Netflix werkt al jaren aan mogelijkheden om abonnees die hun account delen beperkingen op te leggen. Het moment dat die beperkingen er definitief aankomen, is nu erg dichtbij. De streamingdienst komt namelijk met een concreet voorstel naar buiten dat in drie landen wordt getest, meldt Variety.

Gerelateerde artikelen

Extra vergoeding betalen

Netflix lanceert binnenkort een test in drie landen waarbij abonnees een extra vergoeding betalen voor gebruikers die geen deel uitmaken van het huishouden van de accounteigenaar. De test wordt uitgevoerd in Chili, Costa Rica en Peru. Netflix-abonnees kunnen in die landen "gemakkelijk en veilig" hun accounts delen, terwijl ze ook iets meer voor betalen. Zodra de test is geslaagd, zal Netflix de optie ook naar andere landen uitbreiden.

Vorig jaar voerde de streamingdienst ook een beperkte test uit waarbij gebruikers werden gevraagd hun account te verifiëren met een e-mail of code, om zo de zogenaamde freeloaders ertoe aan te zetten voor hun eigen accounts te betalen.

Netflix-accounts worden veel gedeeld 

Netflix-accounts worden veelvuldig met familie en vrienden gedeeld. Vaak worden niet alleen de inloggegevens onderling uitgewisseld maar ook de kosten onderling gedeeld. Het zijn met name jongeren die hun accountgegevens uitwisselen. Androidworld-lezers blijken met maar liefst 45 procent vooral veel binnen het gezin accounts te delen. Ook buiten het gezin wordt er volop gedeeld: 31 procent deelt zijn account(s) met mensen buiten het eigen gezin, zo bleek uit een recente AW Poll. Ten opzichte van dezelfde AW Poll uit 2019 is dat laatste percentage aanzienlijk gestegen.

  • 34% van de Nederlandse streamers kijkt mee op het account van een ander.
  • 28% van de streamers deelt de inloggegevens met een ander, zodat zij ook gebruik kunnen maken van de dienst.
  • Met name de jongere generaties, gen Z en millennials wisselen  de inloggegevens van accounts veelvuldig uit.

Netflix staat dit officieel niet toe, maar knijpt wel een oogje dicht. In de servicevoorwaarden van Netflix staat dan ook dat het account van een klant "niet mag worden gedeeld met personen buiten uw huishouden". Netflix zou het account sharing ook kunnen aanpakken door bijvoorbeeld het aantal ip-adressen dat gebruikt mag worden, te beperken of de overtreder een waarschuwing geven en het account tijdelijk pauzeren of stopzetten. Dat zal niet zo snel gebeuren. Het is voor Netflix in namelijk ontzettend belangrijk om geen kwaad bloed te zetten onder hun abonnees. Tenslotte is de concurrentie moordend.

Het zal interessant zijn om te zien, of deze test breder wordt uitgerold en wat de gevolgen zijn voor het aantal abonnees. Wat vinden jullie van deze test van Netflix? Delen jullie accountgegevens met familie en vrienden buiten je eigen huishouden? Laat het ons weten in de reacties onder dit artikel.

Netflix

Netflix

Wat is Netflix? Netflix is een streamingdienst die in september 2013 in Nederland gelanceerd is. Je kan met een Netflix-abonnement onbeperkt films, series, documentai ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk