Netflix' abonnement met reclame werkt niet op alle apparaten

Netflix' abonnement met reclame werkt niet op alle apparaten

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Netflix' goedkopere abonnement dat het binnenkort ook in Nederland en België uitrolt, zal niet voor alle apparaten werken. Oudere Chromecasts en telefoons met een oudere versie van Android, vallen uit de boot. Werkt het straks op jouw apparaten?

Netflix met reclame

Netflix wil nieuwe gebruikers aantrekken en dat doet het door een goedkopere formule aan te bieden die advertenties toont aan kijkers. Het abonnement is al actief in onder meer Frankrijk en Duitsland en we hebben ook al een goed beeld van de prijs in Nederland en België.

Nu blijkt dat Netflix' nieuwe abonnementen niet zal werken op alle apparaten waar Netflix normaal op kan streamen. Dat lezen we op een supportpagina via VPN, omdat de pagina normaal niet in Nederland en België beschikbaar is. Onder meer oudere generaties van de Chromecast en op Apple TV kan je geen Netflix streamen met de goedkopere formule.

Het werkt op deze apparaten

We bespreken op welke apparaten je zal kunnen streamen als je het abonnement met reclame hebt:

  • Alle smart tv's met de Netflix-app
  • Android-telefoons of tablets als ze werken met versie 7.0 Nougat of een recentere versie
  • iOS-apparaten met iOS 15 of een recentere versie
  • Windows-pc's via de browser, niet via de Netflix-app voor Windows
  • Mac-computers via de browser
  • De Chromecast met Google TV (4K of HD) en dus niet met alle oudere generatie van de Chromecast
  • PlayStation 4 en 5, niet op oudere modellen

Netflix' nieuwe abonnement komt ook nog met een aantal andere beperkingen. Gebruikers kunnen geen films en series downloaden om ze dan later offline te bekijken, want op dit manier kan Netflix namelijk geen reclame laden. De resolutie wordt ook beperkt tot 720p, net als bij het gewone Basic-abonnement van Netflix dat zonder reclame komt. Streamen kan op één scherm tegelijk.

Gerelateerde artikelen

Beschikbaarheid

Het is niet bekend wanneer Netflix zijn goedkopere abonnement in Nederland en België zal lanceren. Netflix maakt volgend jaar ook een einde aan het delen van accounts. Overweeg jij om van de formule gebruik te maken of heb jij misschien een Chromecast of PlayStation thuis die niet wordt ondersteund? Laat het ons weten in de reacties.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws over Netflix? Download dan onze Android-app en volg ons via Google Nieuws en op Telegram, Facebook, Instagram en Twitter.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk