'Dit is de goedkopere Nest-thermostaat met nieuwe materialen'

'Dit is de goedkopere Nest-thermostaat met nieuwe materialen'

Laurence Arnold

door Laurence Arnold

Laatst geüpdatet

Nest Lite?

Op dit moment is de Nest Learning Thermostat aan zijn derde generatie bezig. Het uiterlijk van de Nest-thermostaat is door de jaren heen weinig veranderd, maar hier lijkt nu verandering in te komen. Boomberg meldde in het voorjaar al dat er een goedkopere Nest-thermostaat zou worden geïntroduceerd, een soort van Nest Lite.

Hier lijkt nu een afbeelding van gelekt, door niemand minder dan Evan Blass. Deze techlekker houdt zich voornamelijk bezig met smartphones, maar heeft nu een afbeelding getwitterd van een nieuwe Nest-thermostaat. Hierop is een compleet nieuw uiterlijk te zien.

Op de afbeelding zien we een andere rand dan de huidige Nest. Deze is nu nog van zilver metaal, maar dit lijkt te gaan veranderen in plastic. Daarnaast is de voorkant van plastic gemaakt, in plaats van glas. Ook intern zouden er goedkopere onderdelen worden gebruikt. Dit alles om de kosten laag te houden, en mensen sneller te laten overstappen naar een slimme thermostaat.

De huidige Nest gaat op dit moment voor een prijs van 249 euro over de toonbank. De Nest Lite zal hier dus onder gaan zitten. Geruchten wijzen op een prijs van onder de 200 dollar, wat rond de 200 euro zal gaan betekenen.

Alphabet

Het is nog niet bekend wanneer de Nest Lite op de markt komt. Ook is niet duidelijk of de Lite dezelfde functies zal ontvangen als de duurdere premium-versie. Nest is niet meer in handen van Google, maar is onderdeel van Alphabet. Dit is het moederbedrijf van Google, en bevat allerlei onderdelen zoals Google X, waar zelfrijdende auto's worden ontwikkeld, of Life Sciences, waar onderzoek naar allerlei gezondheidszaken wordt gedaan. Wanneer er meer informatie over de Nest Lite naar buiten komt, zul je dat natuurlijk op deze website lezen.

Via: Twitter

Nest

Nest

Officiële app voor Nest, waarmee onder andere de slimme thermostaat en beveiligingscamera's van het zusterbedrijf van Google mee kunnen worden bediend. ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk