Nest kondigt goedkopere Thermostat E aan

Nest kondigt goedkopere Thermostat E aan

Nest Thermostat E

Nest heeft de doeken van een goedkopere Nest afgetrokken. Deze heeft een nieuw uiterlijk, en ook andere materialen dan de reguliere Nest Learning Thermostat. Zo is het scherm van plastic gemaakt in plaats van glas. Hierdoor zal er wel minder reflectie ontstaan op het scherm. Er kunnen ook minder kleuren op het scherm worden weergeven dan de reguliere Nest.

Nest heeft de letter E voor diverse doeleinden gebruikt, zoals je in het introductiefilmpje hierboven kan zien. Zo staat de E voor Easy, omdat de bediening iedereen moet kunnen lukken. Daarnaast zijn er natuurlijk de nodige automatische functies aanwezig, zoals het bijstellen van de temperatuur als je uit de kamer gaat of juist weer terugkomt.

De thermostaat zal je schema ook leren, zodat het nog beter de temperatuur op jou leven kan afstellen. Dit principe kennen we al van de bestaande Nest Thermostaten. Het bedienen van de Nest via de Nest-app of via je Google Home behoort natuurlijk ook nog tot de mogelijkheden, je kan de Nest 'Everywhere' bedienen. Het uiterlijk is zo gemaakt dat het minder moet opvallen dat je een slimme thermostaat hebt, en meer in de omgeving zelf vallen.

Nest benadrukt nog dat Amerikaanse consumenten gemiddeld tussen de 10 en 12% aan stookkosten besparen als ze een Nest-thermostaat gebruiken. Reken daar de lagere adviesprijs bij op, en je hebt dubbel voordeel. De E staat hierbij voor Energy Saving.

De nieuwe Thermostat E zal voor een Amerikaanse prijs van 169 dollar worden verkocht. Dit is vergeleken met de huidige Nest Learning Thermostat 79 dollar goedkoper. De huidige Nest wordt voor 250 euro in Nederland verkocht. Over de Europese prijs en beschikbaarheid is nog niks bekend. Zou jij de Thermostat E in je huis willen laten hangen?

Bron: Nest

Lees meer over:
Nest

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties