Zo migreer je je Nest-account naar je Google-account

Zo migreer je je Nest-account naar je Google-account

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Works with Nest stopt

Op Google I/O 2019 liet Google weten dat er een einde komt aan het Nest-ecosysteem voor slimme apparaten. Onder andere Logitech, Lifx en Wemo hebben hun slimme producten verbonden met het ecosysteem van Nest. Google wil dat de Nest-apparaten via Works with Assistant-API verweven worden in de Routines voor Assistent, waarbij je meerdere acties van je slimme apparaten kan koppelen aan een zelfgekozen trigger. Helaas zijn deze Routines nog niet in Nederland beschikbaar.

Vanaf 31 augustus zal deze zogenaamde Works with Nest-API, die de verbinding tussenbeide mogelijk maakt, niet meer werken, waardoor bepaalde apps en apparaten van derden niet meer goed zullen werken. Google adviseert nu via zijn blog om het Nest-account over te zetten naar het Google-account.

Nest Thermostat E

Nest Thermostat E

IFTTT werkt niet meer

Als je je Nest-account nu overzet naar je Google-account zullen bijvoorbeeld de applets die je met IFTTT hebt gemaakt voor je Nest-producten (Nest Thermostat, Nest Protect, Nest Cam) na 31 augustus niet meer werken. Kies je er dus voor om je account niet over te zetten, dan zul je in de toekomst niet kunnen profiteren van nieuwe functies die Google beschikbaar stelt voor mensen met een Google-account. Het zal dan gaan om nieuwe functies die dan alleen nog werken met Google Assistent.

Als je wil dat alle IFTTT-applets voor je Nest-apparaten blijven werken, dan adviseert Nest het volgende:

> Migreer je Nest-account niet naar je Google-account. Als je dat wel doet, werken de integraties niet meer en dit is een onomkeerbaar proces.
> Zorg ervoor dat je Nest na 31 augustus niet van IFTTT loskoppelt, omdat je daarna geen verbinding neer kunt maken.

Toch overzetten

Werk je niet met IFTTT en wil je je account wel migreren? Volg dan onderstaande stappen:

> Ga naar de Nest-app of op de Nest Home-site

> Open de instellingen en tik op 'Account'

> Tik op 'Migreren naar een Google-account'

Nest-account migreren naar Google-account

> Nu log je in met je Google-account

Nu je de apparaten hebt gekoppeld met je Google-account, kun je ze direct bedienen via je Google Home of Google Assistent.

Nest-account migreren naar Google-account

Nest

Nest

Officiële app voor Nest, waarmee onder andere de slimme thermostaat en beveiligingscamera's van het zusterbedrijf van Google mee kunnen worden bediend. ..
IFTTT

IFTTT

IFTTT (If This Then That) laat je allerlei taken automatiseren door allerlei apps, apparaten en diensten met elkaar te koppelen. Zo kan je automatisch ..
Google Home

Google Home

De Google Home-app is een verzamelplek voor het instellen, beheren en bedienen van hardware als de Google Home, Chromecast en Chromecast Audio. Maar de app kan ook a ..

Related articles

0 reacties

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk