Neemt Samsung Galaxy S23 afscheid van eigen Exynos-processor?

Neemt Samsung Galaxy S23 afscheid van eigen Exynos-processor?

Laura Jenny

door Laura Jenny

Laatst geüpdatet

Het gerucht gaat dat Samsung Galaxy S23 wereldwijd alleen maar een Snapdragon 8 Gen 2-processor krijgt. Dat zou betekenen dat Samsungs eigen Exynos-processor niet wordt ingezet. Een opvallende keuze, want normaliter zijn we in Europa wat betreft de S-serie gewend aan de Exynos-versie.

Qualcomm

Het is nog een gerucht, maar wel eentje die bij een bekende en doorgaans betrouwbare bron vandaan komt. Expert Ming-Chi Kuo geeft aan dat Qualcomm de processor maakt voor dit toestel, maar dus niet Samsung zelf. Dat zou komen omdat de Snapdragon-chip erg goed is en de Exynos hier niet tegenop kan.

Tegelijkertijd betekent het niet per se dat Samsung afscheid neemt van zijn eigen chip. Het zal waarschijnlijk alleen van toepassing zijn op dit toestel. Journalist Roland Quandt zei dat er eind mei nog sprake was van een ontwikkeling zijnde Exynos 2300-chip. Er zijn ook best veel toestellen van de Koreaanse maker die zijn voorzien van de eigen processor: zo’n 30 procent van de Galaxy S22-toestellen heeft een Exynos 2200.

Gerelateerde artikelen

Exynos-processor

Echter hebben we wereldwijd ook nog steeds een chiptekort en dat voelt Samsung ook. De Exynos-versie van Galaxy S22 werd bijvoorbeeld in minder landen op de markt gebracht dan eerder. Het was vooral een Europees feestje: Azië en Noord-Amerika kregen alleen de Snapdragon-versie.

Exynos is al meer dan een decennium op de markt. In 2010 werd hij onder de naam Hummingbird in de Samsung Galaxy S geplaatst. Het was de eerste Exynos-chip van het bedrijf. Inmiddels zijn we eraan gewend, maar kunnen we er dus bij de lancering van de Samsung Galaxy S23 in Europa ditmaal niet vanuit gaan dat we die processor krijgen. Blijkbaar heeft Qualcomm qua prijs-kwaliteit toch een dikke streep voor gehad op Samsungs eigen chip. Als het gerucht klopt, want Samsung zelf heeft hier nog geen uitspraken over gedaan.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws over de Exynos-processor? Download dan onze Android-app en volg ons via Google Nieuws en op Telegram, Facebook, Instagram en Twitter.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk