'Nee, de Samsung Galaxy S22 krijgt wél een krachtige snellader'

'Nee, de Samsung Galaxy S22 krijgt wél een krachtige snellader'

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Een nieuw gerucht stelt dat de aankomende Samsung Galaxy S22 zijn grote upgrade voor het snelladen zal missen. Een 25 watt oplader is alvast gecertificeerd. Eerder werd nog gesproken over een 65 watt snellader. We bespreken wat wij in de wandelgangen hebben gehoord.

Samsung Galaxy S22

Nu we verder komen in het najaar duikt er meer informatie op over de aankomende Galaxy S22. We kregen al renders te zien en een beeld van een dummy. Daarnaast weten we dat de lancering mogelijk is uitgesteld door vertragingen met de Galaxy S21 FE.

Een onderwerp waar het de laatste dagen wel vaker over gaat is snelladen. De Galaxy S22 zou volgens de ene bron een 45 watt oplader krijgen en anderen spreken over een 65 watt snellader. De laatste gegevens die van Chinese regulators afkomstig zijn, zorgen in ieder geval voor een domper op de feestvreugde. Alle S22-telefoons zijn gecertificeerd met 25 watt snelladen, ofwel hetzelfde vermogen dat we van de S21-telefoons gewend zijn.

Gelekte renders van de Galaxy S22 Plus

Gelekte renders van de Galaxy S22 Plus

Waarom sneller opladen er toch komt

Toch wil die certificering in China nog niet zeggen dat de toestellen helemaal geen verbetering krijgen voor snelladen. Het gebeurt vaker dat smartphones met een standaard oplader bij regulators verschijnen, en dat ze daarnaast ook ondersteuning bieden voor een krachtiger oplaadaccessoire. Dat zegt ook Sammobile.

Ons lijkt het heel waarschijnlijk dat Samsung volgend jaar met verbeteringen voor snelladen komt. Deze zomer hoorde Androidworld al in de wandelgangen dat Samsung binnenkort meer plannen heeft met snelladen. Het merk is zich ervan bewust dat de meeste van zijn concurrenten het beter doen op dit vlak, en daarom volgt een inhaalslag. Of dat gebeurt met een 45 watt oplader of een 65 watt exemplaar, dat valt nog af te wachten. Het is in ieder geval niet langer te verantwoorden dat een telefoon die meer dan 1.000 euro kost slechts kan opladen met een vermogen van 15 watt. Dat kon je recent nog lezen in onze review van de Samsung Galaxy Z Flip 3.

Gerelateerde artikelen

Sinds Samsung met de S21-reeks geen opladers meer bij zijn telefoons levert, dienen gebruikers er apart een aan te schaffen. Het lijkt ons goed mogelijk dat Samsung zijn gebruikers de keuze geeft tussen een goedkopere 25 watt snellader en een krachtiger exemplaar.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws over de Samsung Galaxy S22-reeks? Download dan onze Android-app en volg ons op Telegram en Twitter. Check ook onze nieuwe AW Community voor een overzicht van de populairste AW-leden.

0 reacties

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk