De Nederlandse Google Assistent komt naar Chromebooks

De Nederlandse Google Assistent komt naar Chromebooks

Google Assistent op Chromebooks

Google Assistent was een aantal jaren geleden alleen beschikbaar op Pixel-telefoons en als preview-versie in de chat-app Google Allo. Sindsdien is de slimme spraakassistent voor steeds meer smartphones beschikbaar gekomen en inmiddels kan iedereen er gebruik van maken, ook in het Nederlands. Helaas is de categorie Chromebooks nog niet van deze slimme assistent voorzien alhoewel die op Google's eigen Pixelbook en Pixel Slate al wel aan te roepen is. De eerste heeft een hardwareknop voor Google Assistant en de tablet heeft de assistent via een stemcommando geïntegreerd.

Via een zojuist gepubliceerde video laten Tim van de Rijdt en Rachid Finge van Google Nederland weten dat de Nederlandse Google Assistent onderweg is naar Chromebooks. De slimme assistent zal via het hotword 'Ok, Google' of 'Hey, Google' maar ook via den special knop op te roepen zijn vanaf een Chromebook.

Google Assistent

Google Assistent is een slimme assistent van Google die allerlei informatie voor je kan beantwoorden. Google Assistent is als app te vinden op op Androidsmartphones, Wear OS-smartwatches, soundbars, bluetooth-speakers, koptelefoons en natuurlijk op Googles eigen slimme speakers, de Google Home en Google Home Mini.

In februari van 2018 maakte Google dan eindelijk officieel bekend dat de Google Assistent binnen enkele maanden Nederlands zou spreken en op 26 juli van 2018 is de Nederlandse Google Assistent officieel gelanceerd. In dit artikel lees je er alles over.

Lees meer over:
Chrome OS

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer