Onderzoek: 'Nederland heeft het vierde snelste 4G-netwerk ter wereld'

Onderzoek: 'Nederland heeft het vierde snelste 4G-netwerk ter wereld'

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Opensignal 4G-onderzoek

Nederland zet opnieuw zijn beste beentje voor als het aankomt op 4G. Recent publiceerden de onderzoekers van Opensignal nog een rapport over welke providers in Nederland het beste netwerk hebben, en de resultaten daarvan lees je in dit artikel. Nu hebben de onderzoekers de gemiddelden berekend van de prestaties in 87 landen en ons land doet het erg goed, dat blijkt uit het rapport.

4G-downloadsnelheid

Opensignal maakte een vergelijking op een aantal vlakken, met als eerste categorie de downloadsnelheid van het netwerk. De gegevens werden verzameld bij meer dan 43 miljoen toestellen tussen 1 januari van 2019 en 31 maart.

Nederland landt op de vierde plaats, want onze providers behalen samen een gemiddelde van 42,4 Mega bits per seconde (Mbps), waardoor we net onder de snelheid van Canada belanden (42,5 Mbps). Noorwegen bekleedt als beste Europese land de tweede plaats met grote voorsprong (48,2 Mbps) en Zuid-Korea doet daar vanaf plaats één nog een stevige schep bovenop (52,4 Mbps). Het zijn voornamelijk landen bepaalde landen uit Afrika, het Midden-Oosten en Zuid-Amerika waar de snelheden erg laag zijn.

Tabel met de rankings van OpenSignal

Tabel met de rankings van de sterkste landen in de verschillende categorieën, bron: Opensignal

Dekking en latency

Nederland doet het iets minder goed in de andere categorieën van de test, want als we kijken naar de dekking, dan zien we dat we op plaats zes terechtkomen met een dekking van 92,8 procent. De beste dekking van het netwerk is opnieuw in Zuid-Korea te vinden. Het grootste zwaktepunt van de Nederlandse providers blijkt de vertraging te zijn op het netwerk, beter bekend als de latency, en op dit punt eindigen we pas op plaats 12. Singapore komt hierbij als nummer één uit de bus.

Een ander belangrijk gegeven is de gebruikservaring bij het streamen van video's. Nederland komt opnieuw op de zesde plaats, achter: Denemarken, Oostenrijk, Tsjechië, Hongarije en nummer één Noorwegen. We claimen ook die zesde plaats wat betreft uploadsnelheid, waar providers uit Denemarken de kampioen in zijn.

Related articles

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk