Meeste Nederlandse concertbezoekers zijn smartphonegebruik zat

Meeste Nederlandse concertbezoekers zijn smartphonegebruik zat

Maatregelen

Ticketing en event-technologieplatform Eventbrite heeft een onderzoek gedaan over smartphonegebruik onder ongeveer 500 festival-, concert- en clubbezoekers. Maar liefst 64% van de ondervraagden zegt open te staan voor maatregelen die ervoor zorgen dat smartphonegebruik gelimiteerd wordt. Enigszins tegenstrijdig is dat eenzelfde percentage aangeeft zelf ook gebruik te maken van hun telefoon bij dergelijke gelegenheden.

Toch zou meer dan de helft van alle bezoekers graag willen dat andere bezoekers minder foto’s en video’s zouden nemen tijdens een muziekevenement. Een kwart van alle bezoekers heeft zelfs spijt ervan dat ze zich te veel hebben toegelegd op het nemen van foto’s of video’s. Zij hadden liever meer genoten van het concert, de clubavond of het festival.

Smartphonegebruik clubs,festival,concert

Ruim een derde vindt het een goede maatregel om telefoons op stil te zetten of de vliegtuigmodus in te schakelen. 32,7% zou ook de maatregel steunen dat mensen worden verzocht om niet hun smartphone te gebruiken. Op een totaal smartphoneverbod zitten echter weinig mensen op te wachten, slechts 1 op de 10 zou telefoons graag helemaal zien verdwijnen bij festiviteiten. Een nog kleiner percentage (4,1%) zou er ook iets in zien om camera’s af te plakken, wat nu ook al gebeurt bij bijvoorbeeld de Amsterdamse club 'De School'. 36% van de ondervraagden zien het liefst helemaal geen maatregelen op het gebied van smartphonegebruik.

Mannen en vrouwen

In Groot-Brittannië is eenzelfde onderzoek gedaan bij 1000 concert-, club en festival bezoekers in de afgelopen 12 maanden, maar hier is ook nog gekeken naar een eventueel verschil tussen mannen en vrouwen. Mannen laten vaker hun telefoon links liggen dan vrouwen (46% tegen 33%). Over het algemeen houden vrouwen zich tijdens dergelijke gelegenheden ook meer bezig met het vastleggen van het moment door foto’s en video’s te maken. Van de ondervraagde vrouwen geeft 56% aan dit te doen, terwijl dit bij mannen 41% is.

Wat vinden jullie van het smartphonegebruik bij festivals, clubs en concerten?

Instagram op je smartphone

Lees meer over:
Algemeen

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties