Nearby Share tussen verschillende toestellen wordt makkelijker

Nearby Share tussen verschillende toestellen wordt makkelijker

Laura Jenny

door Laura Jenny

Laatst geüpdatet

Google wil het makkelijker maken voor ontwikkelaars om Nearby Share of Dichtbij delen toe te voegen aan hun apps. Met deze functie kunnen Android-ontwikkelaars van derde partijen zorgen dat je dingen uit hun app kunt delen tussen bijvoorbeeld een Android-toestel en een Chromebook.

Nearby Share

Nearby Share is een functie bedoeld om het makkelijker te maken informatie uit apps te delen tussen meerdere apparaten. Het is op dit moment al mogelijk om met die functie tekst, bestanden en andere informatie uit te wisselen tussen Android-telefoons en Chromebooks, maar dat geldt vooral voor Google-apps. Goed dat Google dit nu ook opent voor andere ontwikkelaars, want hierdoor wordt de algehele Android-ervaring beter.

Op Google I/O toonde Google dat je deze optie bijvoorbeeld kunt inzetten om tekst te kopiëren op je Chromebook, dat vervolgens op een tablet kan worden ‘geplakt’. Een systeem dat mensen die Apple-producten gebruiken waarschijnlijk wel kennen. Het is zeker niet origineel van Google, maar het is wel een geweldige manier om mensen een soepele gebruikerservaring te bieden binnen een ecosysteem.

Gerelateerde artikelen

Android-ecosysteem

Google zegt (via 9to5Google): “We werken er hard aan om een software-mogelijkheid te bieden die zowel platform-gedreven als ontwikkelaar-gedreven ervaringen biedt over meerdere apparaten via breedband, Bluetooth en wifi. We gaan een kernraamwerk bouwen waarbij apparaten binnen het Android-ecosysteem elkaars waarde kunnen aanvullen. De API (de tech die ontwikkelaars gebruiken om in hun app te zetten, red.) is backwards compatible, wat betekent dat ontwikkelaars het nu al kunnen toepassen.”

Google wil het echter nog een stapje verder laten gaan. Het zou graag verder dan Android denken en cross-platform mogelijk maken met ook iOS-, Windows- en andere apparaten. Dat zou super zijn, want hierdoor zou je een film vanaf je tablet kunnen streamen op je Windows-computer, of een lang artikel kunnen lezen op je Android-telefoon om deze vervolgens op een iPad verder te lezen. Maar het gaat ook om andere apparaten die niet per se van jou zijn, zoals het kunnen delen van een wandeltocht met de mensen die met je meelopen.

Nearby Share tussen verschillende toestellen wordt makkelijker

Preview

Google geeft aan dat het Nearby Share heeft voorzien van de mogelijkheid om toestellen te autoriseren, met als doel om te zorgen dat een app met een apparaat kan worden gebruikt terwijl toch de privacy van de gebruiker gewaarborgd blijft. Nu is het nog een demo, maar er wordt later dit kwartaal een preview verwacht.

Vind jij het een goed teken dat Google meer synchronisatie wil laten plaatsvinden tussen apparaten? Laat het achter in de reacties onder dit artikel.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk