Muziek-apps stuk binnen Android Auto door komst Android 14

Muziek-apps stuk binnen Android Auto door komst Android 14

Laura Jenny

door Laura Jenny

Google werkt aan een probleem met muziek-apps. De apps lijken op een soort stille modus te staan binnen Android Auto. Het lijkt te zijn gekomen door de Android 14-update. Reden voor Google om op onderzoek uit te gaan.

Android Auto

Eén van de handige dingen aan Android Auto is juist dat je je muziek kunt besturen vanuit je infotainmentsysteem, maar nu zit dat er dus even niet in. Het is opvallend dat het niet alleen bij bijvoorbeeld Spotify voorkomt, maar bij YouTube Music, Spotify en meer. Het lijkt dus met audio afspelen te maken te hebben. Sinds Android 14 is de apps het zwijgen opgelegd, zo lijkt het: voor de update was er niets aan de hand. Het lijkt ook niet auto-afhankelijk te zijn: verschillende typen auto’s hebben er last van, van allerlei merken.

Het lijkt dus alsof er muziek speelt, maar je hoort geen geluid door de speakers. Je bent niet spontaan doof geworden, je luidsprekers zijn ook niet stuk: de audio lijkt gewoon niet goed te worden doorgegeven. Het kan soms helpen om een nummer opnieuw op te starten, of de hele connectie opnieuw op te zetten. Het is dus niet zo dat muziek-apps de hele tijd stil blijven, maar het is natuurlijk wel wat gedoe om steeds naar stilte te luisteren en dan weer te bedenken: oh ja, even opnieuw proberen.

Gerelateerde artikelen

Muziek-apps en Android 14

Niet iedereen heeft er last van, maar Google kijkt er wel naar. Zeker omdat lang niet iedereen al Android 14 heeft, dus de groep mensen die er wel last van hebben waarschijnlijk alleen maar zal groeien naarmate er meer toestellen op Android 14 overgaan.

Heb jij een Pixel met Android 14 en gebruik je Android Auto weleens? Heb je dit probleem al ervaren? Deel het in de reacties. We zijn benieuwd of de workaround bij je heeft geholpen.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk