Mozilla Firefox maakt wachtwoordbeheer op Android makkelijker

Mozilla Firefox maakt wachtwoordbeheer op Android makkelijker

Laura Jenny

door Laura Jenny

Laatst geüpdatet

De meeste mensen gebruiken op hun Android-telefoon het voorgeïnstalleerde Google Chrome, maar er zijn ook veel fans van Firefox. Het wordt in die browser nu makkelijker om wachtwoorden aan te maken en op te slaan. Niet alleen voor de browser, maar ook voor apps op Android.

Wachtwoorden opslaan met Firefox

Mozilla schrijft: "Als je nu een account aanmaakt voor een app op je mobiele apparaat, kun je een nieuw wachtwoord maken en rechtstreeks in de Firefox-browser opslaan. Vervolgens kun je het zowel op mobiel als op desktop gebruiken. Nu kun je eenvoudig elk wachtwoord dat je in de browser hebt opgeslagen gebruiken om in te loggen op een online account zoals je Twitter- of Instagram-app. Je hoeft geen webpagina te openen.” Het is mogelijk om op deze manier honderden wachtwoorden op te slaan.

Dat is nog niet alles, want ook autofill wordt mogelijk gemaakt, waarmee je wachtwoorden automatisch laat invullen op je smartphone, zolang je deze in de Firefox-browser hebt opgeslagen. Je kunt accounts bovendien openen met de biometrische beveiliging van je smartphone, zoals je gezicht of je vingerafdruk. Je gebruikt ze om de toegangspagina waarin de wachtwoorden te vinden zijn te ontgrendelen. Dat is veiliger dan bijvoorbeeld een wachtwoord in te toetsen.

Mozilla Firefox maakt wachtwoordbeheer op Android makkelijker

Update Mozilla Firefox op Android

In het kader van internetveiligheid voegt Mozilla bescherming toe voor je privacy. Zo kun je individuele trackers van jouw gedrag op internet uitschakelen. Je ziet ook hoeveel trackers Firefox al voor je heeft geblokkeerd. Wil je gebruikmaken van deze nieuwe mogelijkheden, dan heb je hiervoor de meest recente versie van de Mozilla Firefox-app nodig. Je kunt deze downloaden of updaten in de Google Play Store.

Dit is trouwens geen revolutionaire functie, want Google Chrome kan dit al een tijdje. Toch is het handig dat nu ook Mozilla met zijn Firefox de optie beschikbaar maakt. Nu voor Android, maar later dit jaar ook voor iOS.

Firefox Browser: snel en privé

Firefox Browser: snel en privé

Mozilla Firefox is één van de bekendste browsers en is erg populaire wereldwijd. De mobiele versie van de browser is beschikbaar voor Android en is een prima alter ..

Vind jij het prettig om een wachtwoordmanager te gebruiken? Deel jouw ervaringen in de reacties onderaan dit artikel.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk