'Deze Motorola-toestellen krijgen Android O'

'Deze Motorola-toestellen krijgen Android O'
Er is een lijst met Motorola-smartphones verschenen waarop te zien is welke wel, welke niet en welke misschien een update naar Android O krijgen.

Android 8.0 O

Android O is de nieuwste Androidversie die door Google op 21 maart werd aangekondigd. In deze versie zien we onder andere dat er nieuwe mogelijkheden zijn op het gebied van notificaties en dat ontwikkelaars een aparte voor- en achtergrond op kunnen geven voor hun app-icoontjes. Google heeft Android tevens min of meer opgedeeld in twee delen. Daarbij is een gedeelte apparaat- en fabrikantspecifiek. Dit gedeelte is zo gemaakt dat het mogelijk is om nieuwe Android-versies hier bovenop te installeren. Dat betekent dat het voor fabrikanten minder werk kost om updates uit te brengen.

Gisteren werd de laatste developer preview vrijgegeven, wat erop duidt dat de officiële aankondiging van Android 8.0 erg dichtbij is. We verwachten deze versie dan ook in augustus te zien, waarbij de eerste apparaten eind september op de officiële release van Android O zullen draaien. Dan is het wachten op de andere smartphonefabrikanten.

Er is nu een lijst samengesteld welke is gebaseerd op gegevens uit het updateverleden, waarbij veel toestellen twee grote firmwareupgrades ontvangen. Motorola heeft de afgelopen jaren de naam opgebouwd snel updates uit te rollen, maar of ze dit jaar weer voorop lopen gaan zal de toekomst uit moeten wijzen.  

> Moto Z2 Play
> Moto Z Force
> Moto Z
> Moto Z Play
> Moto Z Force Droid
> Moto Z Droid 
Moto G5 Plus
Moto G5

We verwachten nog dat Lenovo Motorola zelf een officiële lijst zal gaan bekend maken, waarop de toestellen te zien zijn die Android 8.0 krijgen. Dit deed het bedrijf vorig jaar ook met toestellen die Android 7.0 Nougat zouden krijgen. Tot die tijd is het wederom afwachten.

Via: TechDroider

Lees meer over:
Motorola

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties