'Legendarische Motorola RAZR komt terug als vouwbare smartphone'

'Legendarische Motorola RAZR komt terug als vouwbare smartphone'

Dimitry Vleugel

door Dimitry Vleugel

Laatst geüpdatet

Vouwen

Er zijn verschillende punten waarop smartphonefabrikanten elkaar op proberen af te troeven. Vroeger was dat werkgeheugen en het scherm. Nu is het de camera en de afwezigheid van dikke bezels rondom het scherm. Sinds een jaar of drie zijn de veranderingen in de smartphone-industrie marginaal, tenminste voor de eindgebruiker. Dat zal gaan veranderen wanneer de vouwbare schermen goed genoeg zijn om in productie genomen te worden. Deze schermen zullen een nieuw tijdperk inluiden waarin de ontwerpers van smartphones kunnen spelen met de vormfactor.

Motorola Razr

De klassieke Motorola Razr

Ieder merk wil de eerste zijn die een dergelijk toestel op de markt zal gaan zetten. Huawei en Samsung werken achter de schermen heel hard om dit mogelijk te maken. De laatste paar maanden worden we 'bekogeld' met gevonden patenten van verschillende merken. In deze patenten is de werking vastgelegd van een toestel met een vouwbaar scherm.

Motorola vouwbaar scherm

Het is niet te doen om over elk gevonden patent te schrijven maar soms zit er een tussen die leuk of interessant is. Het patent van Motorola voor een toestel met een vouwbaar scherm trekt onze aandacht omdat deze het design van de Motorola RAZR heeft. Dit toestel was ooit de dunste clamshell-telefoon op de markt en ontzettend hip. Op de bovenstaande afbeelding zie we dat het toestel over de breedte dichtklapt en aan de achterzijde een camera en een vingerafdruksensor heeft (denken we).

Motorola vouwbaar scherm

Op de afbeelding hierboven zien we de werking van het scharnier. Dit is het punt waar momenteel de meeste aandacht van de ontwikkelaars naar uit gaat. Het scherm zal nooit daadwerkelijk gevouwen kunnen worden zoals je een vel papier met een scherpe vouw kunt dichtslaan. Je zou dan het scherm beschadigen. De vouw zelf zal geen scherpe hoek zijn maar een bolling en dat moet worden opgelost met het scharnier. In de werktekening van Motorola zien we dat het scharnier inderdaad de vorm van een druppel heeft om het buigen van het scherm te begeleiden.

Scharnier Motorola RAZR met vouwbaar scherm

Het scherm vouwt met een bolling rond het groene scharnier

Beschikbaarheid

Patentaanvragen hebben heel vaak niks te maken met producten die de komende tijd op de planning staan. In de research-afdeling van een bedrijf wordt een oplossing bedacht voor (toekomstige) problemen en wanneer men denkt een oplossing gevonden te hebben laat men deze vastleggen. Zo voorkomen ze dat de concurrent deze techniek overneemt en toepast. Dat er toestellen aankomen met buigbare schermen staat vast en dat zal ook niet meer zo heel lang duren. Welk merk de eerste zal zijn weten we ook niet, we zijn benieuwd.

Bron: Mobielkopen

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk