Motorola Razr-lancering vertraagd wegens ‘hoger dan verwachte vraag’

Motorola Razr-lancering vertraagd wegens ‘hoger dan verwachte vraag’

Jeffrey van de Velde

door Jeffrey van de Velde

Laatst geüpdatet

Motorola introduceerde in november de Razr: een eerste vouwbare telefoon van Motorola. Het bedrijf moet nu de lancering van het toestel vertragen omdat de vraag naar het toestel de eerste ‘verwachtingen heeft overtroffen’ – een nieuwe pre-order datum blijft onbekend.

Motorola Razr

Motorola introduceerde met zijn Razr de derde vouwbare telefoon van het jaar, naast Huawei en Samsung met respectievelijk de Mate X en Galaxy Fold. Na ellenlange vertragingen komen ze toch nog naar Europa: de Samsung Galaxy Fold verschijnt zelfs in Nederland, maar zal niet op de Belgische markt terechtkomen. Of Motorola de Razr uiteindelijk in de Benelux op de markt brengt is nog onbekend – voor nu zullen we het ook nog moeten stellen zonder lanceringsdatum. Wegens een ‘hoger dan verwachte vraag’ heeft Motorola de lancering van zijn vouwbare telefoon uit moeten stellen; het heeft daarbij ook nog geen zicht op een nieuwe lanceringsdatum.

Foto van de Motorola Razr 2019

[readmore articles="203814,203534"]

In een verklaring van de smartphonefabrikant, staat dat de Motorola Razr: “sinds de lancering in november ongekende aandacht en interesse heeft gekregen van consumenten”. Mede door de aandacht, zou de vraag naar de vouwbare telefoon alle verwachtingen overtreffen. Motorola zou op het moment van schrijven bezig zijn met het inschatten van de juiste productieaantallen, waarna het in samenwerking met leveranciers zich op zal maken voor de definitieve lancering. Motorola eindigt zijn berichtgeving door de stellen dat er geen ‘lange vertraging verwacht wordt’. In het beginsel zou de telefoon ‘vanaf december’ te koop zijn in een aantal Europese markten.

Omgevouwen

Het is verrassend dat Motorola zijn lanceringsplannen aanpast omdat het vermoedelijk te weinig voorraad heeft van de Razr. Het toestel met een marktwaarde van 1.599 euro, is goedkoop in een directe vergelijking met de Samsung Galaxy Fold en Huawei Mate X – die verkocht worden voor zo’n 2.020 en 2.200 euro respectievelijk. Het grootste verschil met de Razr en de twee laatstgenoemde toestellen, is dat de Razr een veel kleiner vouwbaar scherm bevat en intern midrange-hardware heeft meegekregen. Zowel de Mate X als de Galaxy Fold draaien op high-end hardware uit 2019.

Afbeelding van de Samsung Galaxy Fold

De Samsung Galaxy Fold vouwt zich officieel uit in Nederland, maar slaat België over

[readmore articles="204102,204133"]

Zo bevat de Motorola Razr een Qualcomm Snapdragon 710-chipset, 6 GB RAM en 128 GB-opslag. Het toestel bevat een 16 MP-camerasensor, heeft een 6,2-inch Flex View-scherm aan de binnenkant en een 2,7-inch ‘Quick View’ paneel aan de voorkant van de telefoon. Beide schermen zijn afkomstig van BOE, die sinds kort ook vouwbare schermen produceert. Motorola spreekt in zijn bericht niet over structurele wijzigingen aan het toestel. Vermoedelijk wacht het op meer voorraad om alle markten te kunnen bedienen. Zou jij het toestel willen kopen? Laat het ons weten in de reacties onderaan het artikel.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk