Naar content
Trending apps
 • Google Duo: videogesprekken van hoge kwaliteit

 • Gmail

 • Maps: Navigatie en OV

 • WhatsApp Messenger

 • Messenger: gratis sms'en en videobellen

Trending games
 • Fortnite

 • Minecraft Earth

 • Dr. Mario World

 • Harry Potter: Wizards Unite

 • Breaking Bad: Criminal Elements

Trending smartphones
 • POCO X3

 • Samsung Galaxy Note 20 Ultra

 • Google Pixel 4a

 • OnePlus Nord

 • Samsung Galaxy A51

Nieuwste tablets
 • Samsung Galaxy Tab S6

 • Samsung Galaxy Tab A 10.5

 • Samsung Galaxy Tab S4

 • Samsung Galaxy Tab S3 9.7

 • Asus Zenpad 3S 10

Niet zo best

[Update] Motorola Razr breekt na 27.000 keer vouwen, overleeft geen twee jaar?

· 07 februari 2020

Een Motorola Razr-telefoon heeft het in een vouwtest na 27.000 keer vouwen opgeven. Het resultaat van de test belooft weinig goed voor de duurzaamheid van het apparaat.

*Update 10-02 om 16.04 uur: De officiële verklaring van Motorola naar aanleiding van deze vouwtest is als volgt: "Razr is a unique smartphone, featuring a dynamic clamshell folding system unlike any device on the market. SquareTrade's FoldBot is simply not designed to test our device. Therefore, any tests run utilizing this machine will put undue stress on the hinge and not allow the phone to open and close as intended, making the test inaccurate. The important thing to remember is that razr underwent extensive cycle endurance testing during product development, and CNET’s test is not indicative of what consumers will experience when using razr in the real-world. We have every confidence in the durability of razr. To see how we test razr’s folding system, check out our Twitter."

Volgens Motorola is de FoldBot van SquareTrade eenvoudigweg niet ontworpen om de Razr te testen. Daarom zullen volgens Motorola alle tests die met deze machine worden uitgevoerd, onnodige stress op het scharnier veroorzaken en de telefoon niet openen en sluiten zoals is bedoeld, waardoor de test onnauwkeurig wordt. Motorola heeft tijdens de productontwikkeling uitgebreide duurzaamheidstests op de Razr losgelaten en de test van CNET is niet indicatief voor wat consumenten zullen ervaren bij het gebruik van Razr in de echte wereld. Motorola  heeft alle vertrouwen in de duurzaamheid van Razr en raadt dit filmpje aan om zien hoe ze het vouwsysteem testen. "

Motorola Razr-vouwtest

CNET test geregeld de duurzaamheid van vouwbare telefoons met een apparaat dat de toestellen na elkaar open en dicht vouwt. Vorig jaar zagen we hoe de vernieuwdeGalaxy Fold van Samsung 11 uur lang kon vouwen ofwel honderdduizend keer. Dit keer was de Motorola Razr aan de beurt en in een livestream op YouTube konden we zien hoe die telefoon het na 27.000 keer vouwen begeeft.

Eerst hoorden de testers een klikgeluid en vervolgens slaagde de machine na een tijdje er niet meer in om het apparaat dicht te vouwen. Het scherm bleef gewoon probleemloos functioneren, maar het scharnier zelf heeft de test niet overleefd, waardoor de telefoon niet meer op een correcte manier kan dichtvouwen. Volgens CNET werd de telefoon voor de test alleen gebruikt om hem voor het eerst aan te zetten en te controleren of alles werkt. Vervolgens werd de test in een quasi steriele en gecontroleerde omgeving uitgevoerd.

Beeld van de Razr

Tik op de gif om hem af te spelen

Overleeft geen twee jaar?

Volgens een onderzoek van marktanalysebedrijf Deloitte ontgrendelt de gemiddelde gebruiker zijn of haar telefoon 41 keer per dag. Als je dat bekijkt op jaarbasis dan krijg je 14.965 keer ontgrendelen en na twee jaar heb je je telefoon 29.930 keer ontgrendeld. Dat wil zeggen dat het scharnier van de Razr het voor de gemiddelde gebruiker geen twee jaar zou overleven. In onderstaande video kan je zien wanneer de telefoon het begeeft.

Houd er wel rekening mee dat het slecht om één exemplaar gaat dat werd getest. Anderzijds is de Razr zo gemaakt dat het Quick Display - het tweede scherm - ervoor moet zorgen dat je de telefoon minder ontgrendelt, want als je een melding ontvangt kan je zo zonder de telefoon open te vouwen al zien of de melding belangrijk is of niet.

Anderzijds beoordeelt de test wel geen externe factoren die de duurzaamheid van de telefoon in negatieve zin kunnen beïnvloeden, want de smartphone moet in de praktijk wel meer verdragen dan het open- en dichtvouwen van het scherm.

De Motorola Razr is in Nederland te koop voor 1599 euro. Eerder gaven andere filmpjes van de Razr geen beste eerste indruk. Wat denk jij van deze test? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

De nieuwste artikelen over Motorola Razr

Motorola Razr in april beschikbaar in Nederland, pre-order start nu

Plastic beschermlaag van testexemplaar Motorola Razr laat al na een week los

Meerdere Motorola Razr filmpjes laten geen goede eerste indruk achter

Motorola: "bulten op het scherm van de Razr zijn normaal"

Spelfouten, taalfouten of inhoudelijke fouten ontdekt? Stuur dan een mailtje naar de auteur van dit artikel!

Reacties (11)
Bezig met laden van reacties...