'Motorola Razr 3 flink goedkoper: concurrent voor Z Flip 4'

'Motorola Razr 3 flink goedkoper: concurrent voor Z Flip 4'

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

De nieuwe Motorola Razr 3 moet een stuk goedkoper worden dan zijn zijn voorganger. Het brengt de telefoon in het vaarwater van de aankomende Samsung Galaxy Z Flip 4: ook een clamshell-model. Er zijn heel wat specificaties van deze vouwbare telefoons die overeen komen.

Motorola Razr 3 en Z Flip 4

Het heeft twee jaar geduurd, maar Motorola komt dan toch met een opvolger voor zijn Razr 5G. Van de nieuwe klaptelefoon genaamd Razr 3 zijn nu heel wat specificaties gelekt en ook prijzen, afkomstig van het betrouwbare OnLeaks. Wat opvalt is dat de telefoon een geduchte concurrent kan worden van die andere vouwbare telefoon die op komst is: de Galaxy Z Flip 4 van Samsung.

Het vouwbare scherm van de Razr 3 zal volgens de geruchten precies zo groot zijn als dat van zijn Samsung-concurrent. Hij krijgt een 6,7 inch AMOLED-paneel. Motorola heeft wel de grootte van het coverscherm, het paneel op de achterkant uitgebreid en er zit nu een 3 inch scherm, vergeleken met het verwachte 2,1 inch paneel van de Z Flip 4. De telefoons hebben dezelfde motor, namelijk de Snapdragon 8 Plus Gen 1. Samsung geeft zijn foldable een flinke 512 GB en Motorola voorziet evenveel opslag. De Razr 3 werkt ook met 12 GB RAM.

Gelekte beelden van de Motorola Razr 3

Prijzen en beschikbaarheid

Een belangrijk verschilpunt is de prijs. Motorola heeft zijn Razr 3 veel goedkoper gemaakt dan zijn Razr 5G. Die kostte 1.499,99 euro en voor de Razr 3 betaal je 1,149 euro. Toch wil ook Samsung zijn vouwbare smartphone scherper prijzen. De Z Flip 4 kost omgerekend 950 euro, in plaats van de 1.149 euro die je voor zijn voorganger moest neerleggen. Daarnaast is de Z Flip 4 naar verwachting IP68-waterdicht en het is nog niet bekend of ook Motorola dat zal klaarspelen. Waterdichtheid bij foldables is een moeilijke zaak.

De Samsung Galaxy Z Flip 4 moet op 10 augustus verschijnen volgens geruchten en ook de Razr 3 wordt deze zomer verwacht. Er is nog geen lanceringsdatum bekend, maar hij verschijnt straks enkel in de kleur Quartz Black.

De populairste artikelen over foldables

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk