'Motorola Razr 2 krijgt acht sensors aan de zijkant van scherm'

'Motorola Razr 2 krijgt acht sensors aan de zijkant van scherm'

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Motorola Razr

De Motorola Razr is zojuist in een nieuw vouwbaar jasje gestopt, maar Motorola liet al duidelijk aan onze redactie weten dat we niet lang hoeven te wachten op varianten van zijn vouwbare telefoon met twee schermen. Het bedrijf stelde tijdens een Q&A-sessie in Londen dat variaties van de Razr met andere specificaties zullen komen, en ze zullen op andere manieren vouwen.

Het lijkt er nu op dat we een eerste beeld krijgen van een tweede vouwbare telefoon van het bedrijf, want er is een patent ingediend van een toestel die net als de Razr in clamshell-vorm vouwt, alleen heeft dit model acht sensoren aan de zijkanten van het scherm, dat weet LetsGoDigital. We hebben eerder al zijsensors gezien bij toestellen van Google en HTC, denk bijvoorbeeld aan de Active Edge dat al aanwezig is sinds de Pixel 2-reeks. Toch lijkt het erop dat Motorola's benadering geavanceerder is dan de implementatie die we bij Google en HTC zagen.

Beelden van het patent

Bron: LetsGoDigital

Acht sensors

De sensors die bij dit patent worden voorgesteld, krijgen andere functionaliteiten afhankelijk of de telefoon is dichtgevouwen of niet. Ze zouden tot 20 verschillende acties kunnen uitvoeren. Het is een logische stap dat Motorola op zoek gaat naar meer manieren om met de telefoon in interactie te gaan, en ook wanneer hij is dichtgeklapt in combinatie met het kleine Quick View-scherm aan de achterkant. De focus bij de Razr ligt niet op het uitbreiden van de schermgrootte door het vouwbare scherm, maar wel op draagbaarheid, het compacte formaat en het snel uitvoeren van acties.

Beelden van het patent

Specificaties

We leren verder ook dat volgens het patent Motorola een vingerafdrukscanner onder het scherm zal plaatsen, en dus niet in de kin van het toestel. Zo'n scanner zorgt ervoor dat je de telefoon enkel kan ontgrendelen als je hem openklapt. Motorola kiest daarnaast voor een iets groter 6,2 inch scherm, dezelfde Snapdragon 710-processor, 6 GB aan werkgeheugen en 128 GB opslag.

Het vouwbare Razr-recept lijkt ook aan te slaan, want met grote marge won de Razr het van andere vouwbare telefoons in een recente AW Poll over vouwbare schermen. Toch moeten we voorzichtig zijn met patenten die verschijnen, want er is geen zekerheid dat we ooit effectief een vouwbare Razr met de sensors te zien zullen krijgen.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk