Motorola keert terug naar premium-markt met vouwbare Razr

Motorola keert terug naar premium-markt met vouwbare Razr

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Premium Motorola-telefoons

Motorola is heel lang een fabrikant geweest die telefoons in alle prijsklassen bracht. Denk aan de Motorola Moto X en alle krachtige opvolgers. In 2016 drukte Motorola even op de 'reset-knop' om zijn Moto Z-reeks van vlaggenschepen aan te kondigen. Motorola-vlaggenschepen waren altijd sterk, maar ze hadden het soms moeilijk om in belangrijke punten zoals cameraprestaties beter te scoren dan de concurrentie. Ze verdwenen de afgelopen tijd dus geleidelijk van het strijdtoneel.

Daar komt volgend jaar verandering in, dat zegt Sergio Buniac, de president van Motorola op de Qualcomm Tech Summit in Hawaï, waar de Qualcomm Snapdragon 865 recent is voorgesteld. Het bedrijf schuift zichzelf naar voren als een belangrijke Qualcomm-partner, en Buniac kondigt een terugkeer naar de premium-markt aan met de vouwbare Razr-telefoons.Foto van de Motorola Razr 2019

Razr met Snapdragon 865?

"Dankzij de nieuwe technologieën die hier vandaag zijn aangekondigd, zullen we volgend jaar nieuwe premium-producten kunnen voorstellen in het begin van 2020", zegt Buniac. Eerder maakte het dochterbedrijf van Lenovo al duidelijk dat de Razr-telefoons het begin inluiden van een nieuwe productcategorie voor Motorola, en het hintte ook al naar een vouwbare Razr met high-end specificaties.

Motorola keert terug naar premium-markt met vouwbare Razr

Een recent patent van Motorola toont een vouwbare telefoon met acht sensors aan de zijkanten

Het is dus aannemelijk dat het bedrijf volgend jaar met een vouwbare telefoon zal komen die met de nieuwe Snapdragon 865-chipset van Qualcomm werkt. Al is ook de recent aangekondigde Snapdragon 765 een sterke kandidaat, want die processor komt met een geïntegreerde 5G-oplossing. Op die manier kan Motorola 5G bouwen in een vouwbare telefoon zonder een aparte 5G-modem te gebruiken. Dat bespaart kostbare plaats in de krappe, vouwbare behuizing van zo'n apparaat.

We weten verder nog niet wat we mogen verwachten van de volgende Motorola Razr-telefoons. Wat we wel weten, is dat die toestellen op andere manieren zullen vouwen als de huidige Razr en dat Motorola voor een heel andere strategie en andere specificaties zal kiezen voor elk toestel.

Wat denk jij van Motorola's premium-terugkeer met de Razr-foldables? Zal Motorola zich beter kunnen onderscheiden van andere flagships met zijn vouwbare telefoons? Laat het ons weten in de reacties onderdaan dit artikel.

Gerelateerde artikelen

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk